Haberler

Petrol-iş'in Kilci'nin Yargılandığı Tüpraş Davasına Katılma Başvurusuna Erteleme

Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışını Danıştay'da iptal ettiren Petrol-İş'in, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin satış sürecinde görevini kötüye kullandığı iddiasıyla açtığı davada müştekiliğine karar verilemedi. Mahkeme, Petrol-İş'in müşteki sıfatıyla davalara katılmasına gelecek duruşmada karar verileceğini bildirdi.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Yardımcısı Osman Demirci ve dönemin Sermaye Piyasası Daire Başkanı Mehmet Şükrü Doğan ve avukatları Selçuk Aşcı ile Petrol-İş'in avukatı Gökhan Candoğan katıldı.

Görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla açılan davada ilk savunmasını veren Metin Kilci, 28 Şubat 2005-8 Mart 2005 sürecindeki Tüpraş ihalesi sürecinde hiçbir hatasının olmadığını belirterek, Mahkeme'ye yazılı savunma verdi. Hakim Avni Mis'in "Özelleştirmede herhangi bir usulsüzlük yok mu?" şeklindeki sorusuna Kilci, "Hayır" yanıtını verdi.

Mehmet Şükrü Doğan ise savunmasında 4046 sayılı yasa ile ÖİB'ye 1 milyar YTL'ye kadar ihale yapma yetkisi verildiğini belirterek, Tüpraş ihalesinde hiçbir hatalarının olmadığını söyledi.

Avukat Selçuk Aşçı, SPK Yasası'nın 49. maddesi uyarınca dava şartlarının oluşmadığını belirterek, davanın düşmesini talep etti.

İDARE MAHKEMESİ VE DANIŞTAY MÜŞTEKİLİĞİMİZİ KABUL ETTİ

Hakim Avni Mis, Petrol-İş'in suçtan zarar görüp görmediği ile ilgili sorusuna Petrol-İş Avukatı Gökhan Candoğan, ihalenin iptali istemiyle Ankara 12.İdare Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda iptal çıktığını aynı kararı Danıştay 13. Dairesi'nin de onadığını belirterek, "Her iki mahkeme de müştekiliğimizi kabul etmiştir. Tüpraş'ta çalışanlar bizim üyelerimizdir ve özelleştirme işleminden zarar görmüşlerdir" dedi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, Petrol-İş'in suçtan zarar görmüş sayılamayacağını belirterek, Sendika'nın katılan olarak duruşmalara gelmesinin reddini istedi. Hakim Avni Mis, Petrol-İş'in katılmaya ilişkin talebine gelecek celse karar verilmesine karar verdi.

İHALE BİR GECEDE VERİLDİ

Sendika Avukatı Candoğan, duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Candoğan, 2 yıllık bir süreçten sonraki ilk duruşmanın yapıldığını belirtti. Candoğan, "Aleniyet ve rekabet unsuruna uyulmadan 1 günde karar verilen bir ihaledir. İhalede bir bakanın parmağının olduğu yönünde kamuoyunda tartışmalar olmuştur. Davayla bütün bunlara da yanıt verilebileceğini düşünüyorum" dedi.

Petrol-İş'in açtığı davanın iddianamesinde Metin Kilci, Osman Demirci ve Mehmet Şükrü Doğan hakkında görevlerini kötüye kullanmak iddiasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis ceza istendi.

DANIŞTAY İHALEYİ İPTAL ETTİ

Danıştay 13. Dairesi, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin, ÖİB'nin satışa yetkili kılınmasına ilişkin ÖYK (Özelleştirme Yüksek Kurulu) kararının kamuoyuna duyurulmadığı, aleniyet ilkesine ve rekabet kurallarına uyulmadığı ve hisselerin satış fiyatında kamu yararına uygun davranılmadığı gerekçeleriyle verdiği iptal kararını yerinde bularak Tüpraş'ın yüzde 14.76'sının İsrailli işadamı Sami Ofer'e satışını iptal etmişti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title