Haberler

Petlas 2021'de çeyrek milyar dolar ihracat hedefliyor

Güncelleme:

Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli kuruluşu Petlas, 2021 yılında ihracatını yüzde 25 artırarak 250 milyon dolar bandında çıkarmayı hedefliyor.

AKO Grup açıklamasına göre, şirket, kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle dünya pazarlarında büyük ilgi görüyor.

Petlas'ın 6 kıtada 120 farklı ülkeye yayılan ihracat pazarları arasında, ABD, Almanya, İtalya gibi büyük ölçekli otomotiv endüstri ve pazarına sahip ülkeler de yer alıyor. 2020 yılında yaklaşık 200 milyon dolar düzeyinde ihracat gerçekleştiren Petlas, 2021 yılında yüzde 25'e varan oranda ihracat büyümesi hedefliyor.

Kırşehir'de tarihi ihracat rekoru

Petlas'ın planları dahilinde mart ayında yaptığı 21,6 milyon dolarlık ihracat, Kırşehir iline tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamını sağladı ve Kırşehir, ihracatı en çok artış gösteren iller arasında yer aldı.

Petlas'ın bu hamlesiyle, Kırşehir ilinin 2021 yılı mart ayında 24 milyon 131 bin dolar düzeyinde gerçekleşen ihracatı, bu yılın şubat ayına oranla yüzde 20, ilin 2020 yılı mart ayı ihracatına oranla da yüzde 30 daha ileri seviyede gerçekleşti.

Petlas, ABD pazarına yönelik ihracatında da agresif hedeflerle hareket ediyor. ABD pazarına ihracatını orta-uzun vadede 100 milyon dolar düzeyine ulaştırmayı, kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerinin sağladığı rekabet avantajıyla hızlı ve kalıcı büyüme elde etmeyi hedefleyen Petlas, bu doğrultuda 60 milyon dolarlık yatırımını sürdürüyor.

"Yerli sermaye yerli iş gücü ile üretiyor ve dünyaya satıyor"

Yılın ilk çeyreğinde özellikle ihracat tarafında başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, "2021 yılı ihracat hedefimizi, ülkemize sağladığımız ihracat gelirlerimizi yüzde 20-25 bandında artırmak ve yaklaşık çeyrek milyar dolar düzeyinde ihracatla ülke ekonomisine katkılarımızı artırarak sürdürmek oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Özcan, Petlas'ta 2020 yılı içinde gerçekleştirilen kapasite artışına paralel olarak, mevcut ürün gamının çeşitlendirilmesine ve verimliliğin artmasına yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin yerli sermayeli sanayi gücü Abdulkadir Özcan AŞ (AKO Grup) bünyesine, 2005 yılındaki satın alma sonrasında yapılan ve son 10 yılda ivmesi artan yatırımların toplamı, 700 milyon dolar seviyesine yaklaşmaktadır. Şirketimizde gerek iç pazar, gerek ihracata yönelik yatırımlar sürekli bir şekilde devam ediyor.

Türk lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli lider markası Petlas, binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden savaş jetlerine, 80 farklı desen ve 2 bin 500 farklı ebatta üstün nitelikli lastikleri, yerli sermaye, yerli mühendislik ve Ar-Ge, yerli iş gücü ile üretiyor ve dünyaya satıyor. 2021 yılı içinde, ürün gamımızın tümünde, özellikle de kamyon otobüs (TBR) lastiklerde büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İhracat Petlas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title