Haberler

Petkim İşçileri Ankara'da Eylem Yapacak

Aliağa İşçilerinin, Petkim İhalesinin 22 Temmuz Seçimi Öncesinde Yapılmasına Tepkileri Sürüyor. Petkim Önünde AKP İktidarını Protesto Eden İşçiler, Tüpraş İşçilerinden de Destek Gördü. Petkim İşçileri Yarın da Ankara'da Petkim İhalesini Protesto Eylemi Yapacak.

Aliağa işçilerinin, Petkim İhalesinin 22 Temmuz seçimi öncesinde yapılmasına tepkileri sürüyor. Petkim önünde AKP iktidarını protesto eden işçiler, Tüpraş işçilerinden de destek gördü. Petkim işçileri yarın da Ankara'da Petkim İhalesini protesto eylemi yapacak.

Petkim işçilerinin protesto eylemlerine CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, CHP Milletvekilleri Hakkı Ülkü, Canan Arıtman ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Osman Mert Aliağa, DSP Aliağa İlçe Örgütü yöneticileri, MHP İzmir 2. Bölge adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP Aliağa İlçe örgütü katılarak işçilere destek verdi.

CHP: YENİ İKTİDAR BEKLENMELİ

Protesto eylemine katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Petkim ihalesini yapmaktan vazgeçmeyen AKP iktidarını uyararak, ihalenin yapılması için yeni iktidarın beklenilmesi gerektiğini söyledi. Seçim öncesi yapılacak her işlemin geçersiz sayılacağını savunan Anadol, "Yangından mal kaçırır gibi Petkim'i satamazsınız. Burası bir devlet kuruluşu. KOBİ'ler de Petkim'in devletin elinde kalmasını istiyor. Petkimi sattırmayacağız" diye konuştu.

"İHALEYİ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ"

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan ise yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ihaleyi yarın yapması halinde bile 23 Temmuz'dan sonra ihalenin tersine döndürülmesi için her şeyi yapacaklarını dile getirdi. İhale sürecinin tamamlanmasına izin vermeyeceklerini belirten Oyan, "Türkiye'de özelleştirme artık bir soyguna dönüşmüştür. CHP bunun için özelleştirmelere karşıdır. Petkim'de özelleştiğinde diğer kuruluşların eline geçecektir, sendikasızlaştırma başlayacaktır" dedi.

"GÖREVİNİZ SONA ERDİ İHALE YAPAMAZSINIZ"

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da konuşmasında, 20 yıldır Petkim'in özelleştirilmesine karşı mücadele verdiklerini kaydetti. Öztaşkın, Petkim'in satılmaması ve yeni Petkim'ler kurulması gerektiğini vurguladı. Öztaşkın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet seçim öncesi bütün özelleştirmeleri ertelerken Petkim'in satışını gündeme getirdi. Bunun arkasında mutlaka bir şey var. Ya seçime kaynak olarak aktaracaklar ya da kendi yandaşlarına pazarlayıp, bundan pay almayı düşünüyorlar. Aylardır biz bu ihalenin ertelenmesi gerektiğini söylüyoruz. Türkiye'de seçim kararı alındı. Sizin hükümet olarak göreviniz sona erdi. Siz rutin işleri yapmakla görevlisiniz. Etik olarak Petkim ihalesini yapmaya hakkınız yok. Seçimi bekleyin. İşbaşına gelecek hükümetin tasarruflarına ipotek koymayın."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title