Haberler

Petkim'in Özelleştirilmesine Karşı İşçi Eylemi

İzmir'in Aliağa İlçesinde Petrol-iş Sendikası'na Üye İşçiler, Petkim'in Özelleştirilmesine Karşı Eylemlerini Sürdürüyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petrol-İş Sendikası'na üye işçiler, Petkim'in özelleştirilmesine karşı eylemlerini sürdürüyor.

Aliağa ilçesi Petkim Tesisleri önünde bugün saat 11.00'e kadar iş bırakarak eylem yapan işçilere hitaben konuşan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, "Petkim'e sahip çıkmak bize düşmektedir. Bu sorumluluğun bilinciyle davranmaya çalışıyoruz. Çünkü petrokimya sektörü gibi son derece önemli bir sanayi dalında üretim yapan tek şirket olan Petkim satılırsa, ülke ekonomisi açısından ciddi sıkıntılar doğabilir. Alelacele ve yatırım, üretim, istihdam gibi konularda hiçbir şart aranmadan

yapılan bu ihale, ilerleyen yıllarda Petkim'in yok olmasına yol açabilir. Bizler, günlerdir bunu anlatmaya çalışıyoruz, sesimiz kısılıncaya kadar da anlatacağız. Bu ihale derhal iptal edilmelidir. Siyasi ömrünü tamamlamış olan mevcut hükümetin bunu yapmaya hakkı yoktur, yapılan siyaseten ahlaki değildir" dedi.

İhalenin iptal edilmesini isteyen işçiler ise, "Petkim bize bu milletin emaneti. Dolayısıyla ona sadece kendimiz için değil, halkımız adına da sahip çıkıyoruz" diye konuştu. İşçiler, satışın durdurulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

(EY-YK-FD-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title