Haberler

Petkim Eylemi 5'inci Gününde

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Petrol- İş Sendikası Aliağa Şubesi ile Petrokimya Holding A.Ş. (Petkim) arasında geçen 8 Ocak'tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan eylem beşinci gününe girdi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Petrol- İş Sendikası Aliağa Şubesi ile Petrokimya Holding A.Ş. ( Petkim ) arasında geçen 8 Ocak'tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan eylem beşinci gününe girdi.

Petrol- İş Sendikası'na üye 1864 işçi tesislerden ayrılmayıp, ürün giriş-çıkışına izin vermezken, üretimi ise sürdürüyor. Grev hakları bulunmayan işçileri, Eğitim- Sen üyeleri ziyaret etti. Petkim kapısı önünde 'Direne direne kazanacağız' ve 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde istedikleri sonucu alıncaya kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, "Şu ana kadar herhangi bir zarar oluşmaması için üretime devam ettik. Ancak ürün çıkışına izin vermiyoruz. İyi niyetimize rağmen masanın karşısında olan Petkim yönetimi anlaşmak için adım atmıyor. Şu dakika itibarıyla da durum aynı. Bizimle anlaşmaya yanaşmayan Petkim yönetimine karşı haklarımızı almak için sonuna kadar direneceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Türk İş Aliağa Petkim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title