Haberler

Petkim'de Grev Korkusu

Petkim'de, Ücret Modeli Konusunda Devam Eden Anlaşmazlığın Giderilmemesi Halinde Petrol-iş Sendikası'nın İş Yerinde Greve Gideceği Bildirildi.

PETKİM'de, ücret modeli konusunda devam eden anlaşmazlığın giderilmemesi halinde Petrol-İş Sendikası'nın iş yerinde greve gideceği bildirildi.

 Türk-İş ile Hükümet arasında kamu iş yerlerindeki toplu iş sözleşme görüşmelerine ilişkin 26 Haziran 2007'de imzalanan çerçeve protokol anlaşması gereğince görüşmelerin sürdürüldüğü PETKİM'de, ücret modeli konusunda devam eden anlaşmazlığın giderilmemesi halinde Petrol-İş Sendikası'nın iş yerinde greve gideceği bildirildi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, düzenlediği basın toplantısında, kamu iş yerlerindeki toplu iş sözleşme görüşmelerine ilişkin Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan çerçeve protokole rağmen, önemli işletmelerde anlaşmazlıkların sürdüğünü belirtti.

Türkiye genelinde toplam 321 bin kamu işçisini kapsayan 2005-2007 toplu iş sözleşmelerinde şu ana kadar pek çok sendikada sözleşmeler imzalanırken, Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve Savunma Bakanlığı iş yerlerinde çalışan işçilerin toplu sözleşmelerinin henüz imzalanamamış olduğuna işaret eden Doğangül, şunları kaydetti:

“Henüz toplu iş sözleşmesi imzalanmayan iş yerlerinden biri de PETKİM. Petrol-İş Sendikasına üye 3 bin işçi için yürütülen sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık giderilemedi. Eğer taleplerimize karşı duyarsız kalınmaya devam edilirse bizler de Havayolları ve Telekom işçileri ile birlikte greve çıkacağız.”

TEK SORUN ÜCRET MODELİ

Doğangül, PETKİM yönetimi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, çerçeve anlaşmasına genel olarak bir itirazlarının olmadığını, tek sorunun işe giriş ücreti ve ücret skalasını kapsayan ücret modeli olduğunu kaydetti.

Anlaşmazlığın, 1997 yılından 2006 yılına kadar uygulanan bir sözleşme maddesini işverenin yok saymasından kaynaklandığını bildiren Doğangül, şunları söyledi:

“Biz sendika olarak şunu istiyoruz: İş değerlendirme sistemine dayanan (herkesin yaptığı işe göre farklı, aynı işi yapanların da aynı ücreti alması) ücret modelini, işveren 2006 yılında tek taraflı olarak bozmuştur. Ücret sistemi yeniden tesis edilmelidir. Bunun dışında büyük ölçüde anlaşma sağlanmıştır. Bu sorun da giderilirse sözleşmeyi imzalamaya hazırız. Aksi halde sözleşme bitmez, bu durumda biz de dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi greve gideriz.”

İki yıldır karşı karşıya oldukları bu anlaşmazlık yüzünden iş yerindeki ücret adaletsizliği ve buna bağlı huzursuzluğun had safhaya çıkmış durumda olduğunu ileri süren Doğangül, şöyle devam etti:

“Aynı işi yapan işçiler arasında uçurum oluştu. İşe giriş ücreti şu anda PETKİM gibi bir yerde brüt 618 YTL. Bu ücret iş kolumuzdaki diğer iş yerleri ile kıyaslandığında en düşük ücret olduğu görülecektir. Son derece zor çalışma koşulları ve kalifikasyon gerektiren iş yerimizde personel sayısı iyice azaldı. Yeni işçi alımı için pek çok kişi başvuruyor, ama bu ücreti görenler işbaşı yapmaktan vazgeçiyor. İki yıl önce işe alınan ve o günden bu yana beklediği iyileşmeyi göremeyenler istifa edip gidiyor. Dolayısıyla bu sorun sadece şu anda çalışanların değil PETKİM'in geleceğini de yakından ilgilendiriyor.”

PETKİM'İN GREV YASAĞI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İbrahim Doğangül, “anlaşmazlık giderilmediği takdirde greve gidecekleri” açıklamasına karşın, PETKİM'in “grev yasağı” içinde yer aldığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

“Evet, ülkemiz yasalarına göre bizim grev hakkımız yok, bu doğru. Ancak, artık sadece kendi ülkenizin yasaları değil, uluslararası hukuk normları da sizi bağlar. Bu yaklaşımımızı destekleyen, yakın tarihlerde verilmiş yargı kararları da var.

PETKİM işçilerinin grev hakkı, 12 Eylül hukukçuları tarafından bile ellerinden alınmamıştı. 1986 yılında 'stratejik' bir işletme olduğu iddiası ile grev yasağı kapsamına sokulan PETKİM, bu Hükümete göre stratejik filan değil. Eğer öyle olsaydı, PETKİM, 'kim fazla verirse ona' satılmak istenir miydi?”

Doğangül, hak ettikleri ve içlerine sinen bir toplu sözleşmeyi gerçekleştirebilmek için toplu sözleşme hakkının ayrılmaz parçası olan grev başta olmak üzere her türlü meşru ve demokratik direnme haklarını kullanmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title