Haberler

Pet Show Fuarı'nda Kedi Güzellik Yarışması Yapıldı

İzmir Fuar Alanı'nda Gerçekleştirilen Pet Show 2007 10. Evcil Hayvan Fuarı Renkli Görüntülere Sahne Oluyor. Fuar Kapsamında Gerçekleştirilen Kedi Güzellik Yarışması'nda Kedisi Dereceye Giremeyen Çocuk Gözyaşlarına Boğuldu.

İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Pet Show 2007 10. Evcil Hayvan Fuarı renkli görüntülere sahne oluyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen Kedi Güzellik Yarışması'nda kedisi dereceye giremeyen çocuk gözyaşlarına boğuldu.

Fuar etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Kedi Güzellik Yarışması'nda toplam 49 kedi yarıştı. Jüri üyelerinin hem estetik hem de sağlık açısından değerlendirmeye aldıkları kedilerin sahiplerinin de oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Hayvan hakları için Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ebru Tonk ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Öcal Zehir'in düzenlediği yarışmanın jüri üyeliğini veteriner hekim Hakan Boyar yaptı. Yarışmaya katılan kedilerin jürinin önünde

sahipleriyle birlikte son kez yürümelerinin ardından sonuçlar açıklandı. Yarışmada Van Kedisi Figo birinci, sokak kedisi Zeytin ikinci, İran kedisi Köpük üçüncü olurken, Ma isimli İran kedisi ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye giren kedilerin sahiplerine büyük, yarım ve çeyrek altın ile bir sepet dolusu kedi maması hediye edildi.

Anne-oğul İran kedilerinin de yarıştığı yarışmada 3 yaşındaki anne kedi Missy'i çiftleştirdikten sonra 1.5 yaşındaki oğlu Fiko'ya da bakmaya başladıklarını söyleyen Pervin Berkan, evlerinde toplam 5 kediye baktıklarını ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğini belirtti. Sonucu öğrenen 9 yaşındaki Mert Tamer, 8 aylık kedisi Çakıl'ın dereceye giremediğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Küçük Mert'i annesi Berna Tamer teselli etmeye çalıştı.

(YB-YK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title