Haberler

Peşmerge, Neden BM'den Kaçıyor?

Kerkük'te Yaşayan Kürtler, Birleşmiş Milletler'in (BM) Kentte Etkinliğini Arttırmasına Karşı Çıkıyor.

Kerkük'te yaşayan Kürtler, Birleşmiş Milletler'in (BM) kentte etkinliğini arttırmasına karşı çıkıyor.

Irak Ulusal Güvenlik Meclisi'nin BM'ye Irak'ta daha etkin rol verilmesi kararını Türkmen ve Araplar, sevinçle karşılarken, Kürtler durumdan memnun değil.

Kerkük İl Meclisi üyesi Türkmen Ali Mehdi konuyla ilgili olarak, "Amerikan işgalinden sonra Türkmenler, Kürtler zulüm gördü ve görmeye devam ediyor. Kürtler, Türkmenleri ve mal varlıklarını yok sayma siyasetini devam ettiriyor. BM'nin Kerkük'te rolünün güçlendirilmesini yerinde buluyoruz. Daha de önce defalarca BM'nin Kerkük'e müdahale etmesini ve büro açarak burada alan biteni gözetlemesini istemiştik" dedi.

Kerkük İl Meclis Başkan Yardımcısı Riybuvar Talibeni ise, "Kerkük konusunda Kürtler BM tarafından da olsa hiçbir müdahaleyi kabul etmeyecektir. Çünkü böyle bir müdahale işleri daha çok içinden çıkılmaz hale getirecek; özellikle 140. maddenin uygulanmasını. Dolayısıyla BM'nin bölgede etkinliğinin artması, Kerkük sorununun çözümü gecikmesine sebep olacaktır" diye konuştu.

İl Meclisi'nin Kürt üyelerinden Ali Salih ise "Kerkük'ün Kürdistan'a ait olduğuna inanmayan haksızlık eder. Tarihi belgeler, Kerkük kentinin Kürdistan'a ait olduğunu gösteriyor. Kerkük'te tabi ki Kürtlerin dışında milletlerin de hakkı var. Kerkük'te BM'ye daha önemli rol verilmesini, gelecekte de Kerkük'le ilgili bize danışılmadan veya bizim içinde bulunmadığımız hiçbir kararı kabul etmeyeceğiz. Bu konuda ne başkalarının karar almasına, ne de dayatmalara müsaade ederiz" şeklinde konuştu.

(SF-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title