Haberler

Peşmerge, Cheney ile PKK Mesajı İletmiş!

Dick Chenney, Ankara'daki Temaslarında Türk Yetkililere, Merkezi Irak Hükümeti Yetkililerinin ve Peşmergenin Terör Örgütü PKK Konusunu Çözmek İçin Birlikte Çalışmayı İstedikleri Mesajını İletmiş!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD Başkan Yardımcısı Dick Chenney'in Ankara'daki temaslarında Türk yetkililere, hem merkezi Irak hükümeti yetkililerinin hem de Iraklı Kürt liderlerin terör örgütü PKK konusunu çözmek için birlikte çalışmayı istedikleri mesajını ilettiğini söyledi.

Yunanistan Milli Günü resepsiyonunda soruları yanıtlayan Wilson, Chenney'in Ankara temaslarında, PKK konusunda ABD'nin istihbarat paylaşımının sürmesi konusunun gündeme geldiğini bildirdi.

ABD'nin uzun zamandır Türkiye'nin Iraklı yetkililerle diyaloğunu desteklediğini kaydeden Wilson, bu diyaloğa ilişkin ayrıntıların ise görüşmelerde gündeme gelmediğini dile getirdi.

Wilson, Chenney'in ayrıca, ABD'nin Afganistan'a 3 bin 300 asker daha göndermeye karar verdiğini söylediğini de vurgulayarak, görüşmelerde ABD tarafının Türkiye'nin Afganistan halkı için yaptıkları konusunda övgülerini dile getirdiğini ifade ederken, görüşmelerde Afganistan'ın teröristler için yeniden güvenli bir bölge durumuna gelmemesi konusunun ele alındığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title