Haberler

Pervanesi Arızalanan Feribot, Yolculara Zor Anlar Yaşattı

Sirkeci-harem Seferini Yapan "Sahilbent" Adlı Feribotun Pervanesinin Arızalanması Sonucu Yolcular Zor Anlar Yaşadı.

Sirkeci-Harem seferini yapan "Sahilbent" adlı feribotun pervanesinin arızalanması sonucu yolcular zor anlar yaşadı.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin yaklaşık 1 yıl önce hizmete başlayan "Sahilbent" adlı feribotu, akşam saatlerinde Harem iskelesi açıklarında arızalandı. Sirkeci iskelesinden ayrıldıktan sonra Harem açıklarında pervanesi kilitlenen 73 metre uzunluğundaki gemi, Harem'e kadar geldi. Harem açıklarındaki dalgakırana çarpan Sahilbent'teki bazı yolcular, yere düşerek ve sağa sola çarparak hafif yaralandı. Fakat ileri geri hareket edemeyen, sadece olduğu yerde dönen gemi denizde mahsur kaldı. Hareket edemeyen gemideki yolcular panik yaşarken, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma botları geldi. 18 metre genişliğindeki gemide 100 araç bulunurken, Anafartalar römorkörü olay yerine hareket etti. Römorkör arkadan iterek feribotu iskeleye yanaştırırken, Kıyı Emniyeti'ne bağlı botlar da güvenliği sağladı. Harem iskelesine kadar getirilen Sahilbent, kendi imkanlarıyla iskeleye yanaştırıldı. 100 araç ve yayalar tahliye edilirken, hafif yaralanan yolcular panik yaşadıklarını belirtti.

Yolculardan Ferhat Eren isimli vatandaş, "Durmadan kurdele kesiyorlar, hazırlıksız bir gemiyle yakalandık. Yaklaşık 1 saat 45 dakika denizin ortasında mahsur kaldık. Gemi mendireğe çarptı, oğlum Ege Eren merdivenden iniyordu ölümden döndü" dedi.

Osman Özkan isimli vatandaş ise, "Dümen kilitlendi, açıkta gemi yanaşıyordu, birden vazgeçti kıç tarafından dönmeye başladı. Yanımda görevli vardı 'ne oluyor' dedim. 'Yanlış yere yanaştık galiba öbür tarafa yanaşacağız' dedi. Bu sefer olduğumuz yerde 180 derece dönmeye başladı, işin ciddiyetini anladık, baktık mendireğe doğru yaklaşıyor. Çarpacağız dedik, diğer tarafa kaçmaya başladık. Merdivenlerden çıkıyordum, yanımda bir çocuk vardı, denize fırlamasın diye onu da tuttum, kendim de trabzanlara tutundum. Gemi mendireğe çarptı, tekrar açıldık. Çarpma sırasında elim hafif yaralandı" şeklinde konuştu.

(FA-CİN-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title