Haberler

Peru Devlet Başkanı Kuczynski Rüşvet İddialarını Yalanladı

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, Brezilya inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddialarını yalanladı.

Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, Brezilya inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddialarını yalanladı.

BBC'nin haberine göre, Kuczynski ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, Odebrecht'ten seçim kampanyası için bağış ya da rüşvet almadığını söyledi.

İki seçim kampanyasında da herhangi bir şirketten destek almadığını belirten Kuczynski, "Yolsuzlukla hepimizin mücadele etmesi hayati öneme sahip. Ayrıca ben de bu konuda savaşmaya kararlıyım." ifadelerini kullandı.

Yerel gazete El Comercio, haberinde Odebrecht firmasının eski Başkanı Marcelo Odebrecht'in, Kuczynski'nin firma için çalıştığı ve seçim kampanyasında firmadan destek aldığı iddialarına yer vermişti.

Odebrecht, geçen yılın aralık ayında yolsuzluk skandalına karıştığı için özür dilemiş, bunun ardından şirketin eski üst düzey yöneticileri ve yetkilileri tutuklanmıştı.

Firmanın eski Başkanı Marcelo Odebrecht, rüşvet ödediği gerekçesiyle geçen yılın mart ayında 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şirketin Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Panama ve Portekiz hükümetleriyle de uzlaşmaya varması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Pedro Rodríguez Ledesma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title