Haberler

Peru'da terör saldırısı sonrasında 18 kişinin cesedi bulundu

Güncelleme:

Güney Amerika ülkesi Peru'nun Satipo eyaletine bağlı Ayacucho kentinde bir barda 18 kişinin cesedi bulundu.

Güney Amerika ülkesi Peru'nun Satipo eyaletine bağlı Ayacucho kentinde bir barda 18 kişinin cesedi bulundu.

Yerel basında çıkan habere göre, "Sendero Luminoso" ( Aydınlık yol ) terör örgütü tarafından öldürülen 18 kişinin cesedi, San Miguel del Ene köyünde bir barda bulundu.

Cesetlerin yanına tehdit broşürü bırakan örgüt üyeleri, 6 Haziran'da Peru'da yapılacak devlet başkanlığı 2. tur seçimlerinde Popüler Güç adayı sağcı Keiko Fujimori'ye oy verilmemesi ve seçimlerin boykot edilmesi yönünde tehditlerde bulundu.

Yetkililer, 18 kişinin Aydınlık Yol üyeleri tarafından öldürüldüğünü doğrulayarak, katliamın nedeninin bilinmediğini ancak sorumluların bulunması için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Peru'da 11 Nisan 2016'da devlet başkanlığı seçimlerinden 1 gün önce seçmenlerin güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıda, 8 asker ile 2 sivil hayatını kaybetmiş ve olaydan aynı örgüt sorumlu tutulmuştu.

Peru'da Haziran 2016'daki devlet başkanlığı seçiminde Dünya Bankasının eski ekonomistlerinden Pedro Pablo Kuczynski ile eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori'nin kızı Keiko Fujimori arasındaki yarışı Kuczynski az farkla kazanmıştı.

Ülkede 6 Haziran'da düzenlenecek devlet başkanlığı 2. tur seçimlerinde Özgür Peru adayı solcu Pedro Castillo ile Popüler Güç adayı sağcı Keiko Fujimori yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Amerika Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title