Haberler

Ardahan'da Personel Tahliye ve Yangın Tatbikatı

Güncelleme:

Ardahan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatı, başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Ardahan'daki tüm okullarda senaryo gereği yapılan "Personel tahliye ve yangın tatbikatı" başarılı geçti.

Siren sesi ile Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lİsesi'de gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatı, başarılı bir şekilde sonuçlandı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Çevik Yılmaz, yaptığı açıklamada, 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle tüm ildeki milli eğitime bağlı kurumlarda temsili tatbikat yaptıklarını söyledi.

Afat, Umke, İtfaiye ve 112'den destek aldıkları tatbikatların başarılı geçtiğine işaret eden Yılmaz, "Şuan beklemediğimiz kadar başarılı geçti. Örneğin burada gerçekleşen tatbikat 10 dakikamızı aldı. Gayette başarılı geçti. Burada rol alan tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

Senaryo gereği Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lİsesi'de gerçekleşen tatbikatta 360 öğrencinin tahliyesi ve yangın söndürülmesi 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşti.

Tatbikatta, senaryo gereği ilk olarak yangına itfaiye müdahale etti. Daha sonra öğrencilerin tamamın tahliye edildi. Yaralılar kapıdan çıkartılırken, ağır yaralı bir öğrenci, 3. katta sedye ile indirildi.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sivil Savunma Günü 28 Şubat Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title