Haberler

Perişanım Şimdi, Mutlu Oldun Mu!

İspanya La Liga'da 30.hafta karşılaşmasında Real Madrid Santiago Bernabeu'da Sporting Gijon'u konuk etti.

İspanya La Liga'da 30. hafta karşılaşmasında Real Madrid Santiago Bernabeu'da Sporting Gijon'u konuk etti. Madrid Gijon'a 1-0 kaybederek ligde son 8 hafta öncesi şampiyonluk mücadelesinde dev bir yara aldı. Maçın tek golü 78'de Miguel Angel de las Cuevas'tan geldi.

Öte yandan bu sonuçla Jose Mourinho'nun 23 Şubat 2002'den bu yana çalıştırdığı takımların kendi evinde hiç yenilmediği ve 9 yıllık süren saltanat sona ermiş oldu. Mourinho'nun çalıştırdığı takımların yenilmezlik serisi 150 maçın ardından yerle bir oldu.

Rakibi karşısında maç boyunca üstün oynamasına karşın zaman zaman Gijon'un kalabalık defans anlayışında sonuçsuz kalan Madrid 1-0 geriye düştükten sonra inanılmaz pozisyonlar yakaladı ama Adebayor, Higuain, Canales bu pozisyonları değerlendiremedi.

Madrid bu sonuçla bir maçı eksik 78 puanlı Barcelona'nın 73 puanla arkasında kalırken, Gijon puanını 35 yaptı ve kümede kalma savaşında rahat bir nefes aldı.

Karşılaşmada Marcelo, Benzema, Kaka, Ronaldo, Gago sakatlıkları sebebiyle takımlarını yalnız bıraktı.

124 günlük sakatlık döneminden sonra Arjantinli Gonzalo Higuain ise sahalara geri döndü ama takımına çare olamadı.

Maç öncesinde takımın efsane oyuncularından Ronaldo Luis Nazario de Lima başkan Florentino Perez'in konuğu olarak Santiago Bernabeu'ya geldi. Madrid kulübü bir süre önce futbol yaşantısına son veren Brezilyalıya bir onur ödülü takim ederken, Ronaldo maç öncesinde sembolik da bir başlama vuruşu yaptı.

Bu arada Di Maria Gijon karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve önümüzdeki hafta A.Bilbao deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

MOURINHO BİTTİ...

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı ekiplerde en son kendi evinde yenilen Porto'ydu ve Şubat 2002'de Beira-Mar'a karşı alınan 3-2'lik yenilgiydi. Jose 9 yıllık bir rekoru elinde bulunduruyordu.

Portekizli teknik adam çalıştırdığı takımların kendi evindeki performansları; Porto ile 36 galibiyet 2 beraberlik, Chelsea ile 46 galibiyet 14 beraberlik, Inter ile ise 29 galibiyet 9 beraberlik şeklindeydi.

Mourinho'nun Real Madrid'i ise bu sezon Bernabeu'da daha önce oynadığı 14 maçı da kazanmıştı.

R.MADRID'İN KALAN MAÇLARI

Athletic Bilbao (D)

Barcelona (E)

Valencia (D)

R.Zaragoza (E)

Sevilla (D)

Getafe (E)

Villarreal (D)

Almeria (E)

BARCELONA'NIN KALAN MAÇLARI

Villarreal (D)

Almeria (E)

R.Madrid (D)

Osasuna (E)

R.Sociedad (D)

Espanyol (E)

Levante (D)

Deportivo (E)

Malaga (D)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title