Haberler

Perinçek'in İtirazı Reddedildi

İsviçre'de, Sözde Ermeni Soykırımı "İnkar" Yasasını İhlal Ettiği Gerekçesiyle Yargılanan ve Para Cezasına Mahkum Edilen İşçi Partisi (İp) Lideri Doğu Perinçek'in Lozan Temyiz Mahkemesi'ne Yaptığı İlk İtirazın Reddedildi, Karara Karşı Üst Federal Mahkemeye Gidilecek

İsviçre'de, sözde Ermeni soykırımı "inkar" yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan ve para cezasına mahkum edilen İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek'in Lozan Temyiz Mahkemesi'ne yaptığı ilk itirazın reddedildi, karara karşı üst federal mahkemeye gidilecek

Perinçek'i temsil eden İsviçreli avukat Laurent Moreillon, ilk başvuru mahkemesinin, yerel mahkemenin kararını onaylamasının ardından, şimdi de karara karşı İsviçre'nin yüksek mahkemesi olan Federal Mahkeme'ye başvurulacağını kaydetti.

Lozan kent Mahkemesi, Mart ayında yapılan yargılamada "Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır" diyen Perinçek'i 90 gün hapis karşılığında her günü 100 İsviçre Frangı olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırmış, cezayı 2 yıl tecil etmişti.

Mahkeme, ayrıca Perinçek'i 3 bin frank para cezasına mahkum etmiş ve sembolik olarak bu ülkedeki Ermeni cemaatine 1000 frank, davayı açan Sarkis Şahinyan'a 10 bin frank ödemesini istemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title