Haberler

Perinçek: Erdoğan Hain, Baykal Seyirci, Kanadoğlu Yetersiz

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Tartışmalarının Odağındaki Üç İsmi de Eleştirerek, "Tayyip Erdoğan İktidarı, Dört Yıldan Beri Cumhuriyeti Yıkma Suçunu İşlemektedir. Erdoğan'ın Eşinin Türbanıyla Uğraşanlar Cumhuriyetin Yıkıldığının Farkında Değiller. Kanadoğlu, Bir Cumhuriyet Savcısı'nın Yazması Gereken İddianameyi Ortaya Koymamıştır" Diye Konuştu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerin en tartışmalı konusu olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve eski Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, parti genel merkezinde, Genel Sekreter Nusret Senem ve Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Cengiz, Servet Bora ve Bülent Esinoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, İşçi Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini açıkladı.

"ERDOĞAN İKTİDARI CUMHURİYET'İ YIKMA SUÇU İŞLİYOR"

Perinçek, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de halkın büyük çoğunluğu ve AKP dışındaki siyasal partilerin hemen hepsinin, Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya tırmanmasına karşı olduğunu belirtti. Mecliste çoğunluğu elinde tutan AKP'nin, sayısal açıdan bakınca istediği kişiyi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtabilecek konumda gözüktüğüne dikkat çeken Perinçek, "Tayyip Erdoğan iktidarı, dört yıldan beri Cumhuriyeti yıkma suçunu işlemektedir. Ve Cumhuriyeti yıkanlar, işgal ettikleri hükümet koltuklarından Çankaya'ya sıçrama ve ellerindeki kazmaları bu kez de Çankaya'nın temellerine indirme yetkisini kazanma hamlesine yönelmişlerdir" dedi.

"HAÇLI SEFERİ'NİN EŞ BAŞKANLARI ÇANKAYA'YA ÇIKAMAZ"

Perinçek, "Diyelim ki, AKP yasadışı bir cumhurbaşkanı seçimiyle herhangi bir Haçlı görevlisini Çankaya'ya oturttu ve Cumhuriyet makamlarından birini daha gaspetti. O zaman yapılacak iş, o Haçlı görevlisini Anayasa'nın 105. ve TBMM İçtüzüğü'nün 114. maddesine göre, Yüce Divan'a göndermektir. Haçlı Seferi'nin eşbaşkanları Çankaya'ya çıkamaz" diye konuştu.

"TÜRBANA TAKILANLAR CUMHURİYET'İN YIKILMASINA SEYİRCİ KALIYOR"

CHP lideri Deniz Baykal'a da yüklenen Perinçek, Baykal'ı türban tartışmalarına takılıp "Cumhuriyet'in yıkıldığını" fark etmemekle suçladı. Perinçek, şunları söyledi: "Efendim, Tayyip Erdoğan'ların eşlerinin başında türban varmış vesaire vesaire, bu tür gerekçeleri ciddi ciddi öne sürenler, Cumhuriyetin yıkıldığının farkında değillerdir ve çoğu Cumhuriyeti yıkma suçuna ortak veya en azından seyirci olmuşlardır. Ve yine onlar, mücadeleyi Tayyip Erdoğan'ın şahsıyla sınırlayarak, başka bir Haçlı Seferi görevlisinin Çankaya'ya tırmanmasını şimdiden kabul etmişlerdir."

"KANADOĞLU'NUN SÖZLERİ MESELENİN KENARINDA KALIYOR"

Perinçek'in eleştirilerinden, "AKP Cumhurbaşkanı'nı seçmek için yeterli çoğunluğu oluşturamaz" diyerek tartışma başlatan eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da nasibini aldı. Kanadoğlu'nun doğru bir hukuki görüş getirdiğini ancak bir Cumhuriyet Savcısı'nın yazması gereken iddianameyi ortaya koymadığını savunan Perinçek, "Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin toplantı yeter sayısı konusundaki hukuki görüş de, bir mücadele düzlemi olabilir, ancak meselenin kenarında kalmaktadır. Nitekim bu görüş, suçun üzerine gitmek gibi bir düşüncesi olmayanları rahatlatmıştır. Vatanı ve Cumhuriyeti bu tavırlarla kurtarma olanağımız kalmamıştır. Bir hesaplaşma dönemine girdiğimizi idrak etmemiz gerekiyor" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title