Haberler

Perinçek, Dink Suikasti ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

İşçi Partisi (İp) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bugün İp İstanbul İl Merkezinde Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek, Danıştay Soruşturmasının Başında Bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, İstanbul Valisi Erol Çakır'ın 2001 Yılında, Ramazan Akyürek Hakkında Sicil Raporuna Kendi El Yazısıyla, 'Emniyetteki Hizipleşme İçinde İrticai Akımlara (Fethullah) Yakın. Di...

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün İP İstanbul İl Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Danıştay soruşturmasının başında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, İstanbul Valisi Erol Çakır'ın 2001 yılında, Ramazan Akyürek hakkında sicil raporuna kendi el yazısıyla, 'emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara (fethullah) yakın. dikkat edilmelidir' yazdığını idda etti. Perinçek, Ramazan Akyürek'in Hrant Dink suikastinde de rolü olduğunu ileri sürdü.

Perinçek, Fethullahçı diye nitelendirdiği Ramazan Akyürek ile ilgili iddiasını, Ankara Asliye 24. Hukuk Mahkemesi'nin 2001/919 esas ve 2003/82 sayılı dosyasına da girdiğini belirttiği "Sicil Raporuna" dayandırdı.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in aynı zamanda Trabzon eski Emniyet Müdürü olduğunu dile getiren Doğu Perinçek, Akyürek'in Trabzon'da görev yaptığı dönemde "Haber Elemanları" adı altında çete kurarak bu gençleri "tetikçi" olarak kullandığını iddia etti.

Perinçek, "Trabzon emniyetinde Fettullah sicilli Ramazan Akyürek'in örgütlediği ekip tetikçidir. 'Haber Elemanlar' değildir. Bu tespiti yapmadan bu olayın içinden çıkılamaz" dedi. Bu örgütün Trabzon'da çeşitli operasyonlar yaptığını belirten Perinçek, bunun amacını da "Etnik ve dinsel çatışmalar yaratmak" diye yorumladı.

İP Genel Başkanı Perinçek, Fettullah Gülen'in 'Ulusalcı bir dalga yükselmektedir ve bu dalga tehlikelidir' şeklindeki açıklamasından sonra bu cinayetlerin işlenmesinin tesadüf olmadığın söyledi. "Hem Danıştay suikastinde hem de Hrant Dink suikastinde bütün deliler Ramazan Akyürek olduğunu gösteriyor" diyen Perinçek, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'nün de görevden alınmasına ilişkin, "Eski Vali ve Emniyet Müdürü Fettullahçı değildi. Ve bu suikastin üstünü kapatmak için oraya Fettullahçı birini yolladılar" dedi.

Geçtiğimiz hafta görevden alının Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'nün Fettullahçı olmadığı ve bu olayın üzerini kapatamayacağı gerekçesiyle görevden alındığını idda eden Perinçek, emniyette bu tür atamaların devam edeveğini söyledi. Mayıs ayında başta İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere 7 ilin emniyet müdürünün değiştirileceğini söyleyen Perinçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da bütün bu olaylara göz yummakla suçladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title