Haberler

Perinçek Davası İsviçre Basınında

Lozan Kent Mahkemesi'nin İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek Hakkındaki Kararı İsviçre Basınında Geniş Yer Buldu. Tribune de Geneve Gazetesi, "Şimdi Bu Karar Konfederasyonu Etkileyecek mi, İsviçre Diş Politikasının Federal Hükümet Tarafından Belirlendiği Unutuldu mu? " Yorumunda Bulunurken, Türkiye-isviçre Arasındaki İlişkilerin Tehdit Altında Olduğunu Yazdı.

Lozan Kent Mahkemesi'nin İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek hakkındaki kararı İsviçre basınında geniş yer buldu. Tribune de Geneve gazetesi, “Şimdi bu karar konfederasyonu etkileyecek mi?, İsviçre diş politikasının federal hükümet tarafından belirlendiği unutuldu mu?" yorumunda bulunurken, Türkiye-İsviçre arasındaki ilişkilerin tehdit altında olduğunu yazdı. Gazete, “Mahkeme heyeti Perinçek'in 90 kiloluk arşivine göz bile atmadı. Küçük bir mahkeme İsviçre'de bir ilke imza atarken, Türkiye-İsviçre ilişkilerini de ateşe attı. Karar, Türkiye'de İsviçre'ye yönelik büyük bir tepki oluşmasına yol açtı" ifadelerini kullandı.

Le Temps gazetesi ise “İsviçre hukukunda bir ilk , Doğu Perinçek mahkum oldu" başlığıyla verdiği haberde, “Ermeni soykırımı, İsviçre halkının hiç ilgilenmediği bir konu, karar Perinçek'in davranışlarını frenleyecek" ifadelerine yer verdi. Le Matin gazetesi de, “Mahkeme soykırımı tanıdı. Dünyada ilk kez bir mahkeme Ermeni soykırımını resmen kabul etti. Ermenilerin lobi faaliyetleri, Türklerin sadce seyretmesi bu kararı çıkarttı. Perinçek kararı temyiz edecek" diye yazdı. 24 Heures gazetesi ise haberi, "Perinçek mahkum oldu, ancak halen soykırım olmadığını iddia ediyor" başlığıyla duyurdu. Bu arada, İsviçre'da Fransızca yayın yapan TSR kanalı da, “Hakim, 'bu davranış uluslararası ihlaldir' dedi. Lozan mahkemesinin aldığı karar, dünya tarihinde bir ilk" yorumunda bulundu.

Lozan Kent Mahkemesi, Doğu Perinçek hakkında sözde Ermeni soykırımını inkar ettiği gerekçesiyle açılan davada kararını dün açıklamış, Perinçek'i 90 gün hapis cezası karşılığında her günü 100 İsviçre frangı olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırmış ve bu cezayı iki yıl tecil etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title