Haberler

Perge'de Sütunlar Vinç Yardımıyla Yerlerine Konuldu

Güncelleme:

Perge Antik Kenti'ndeki sekiz sütun, restorasyon çalışmasının ardından düzenlenen törenle vinç yardımıyla yerlerine konuldu.

Türkiye'de en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında yer alan Perge Antik Kenti'ndeki sekiz sütun, restorasyon çalışmasının ardından düzenlenen törenle vinç yardımıyla yerlerine konuldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Anıtlar Koruma Bölge Kurulu Müdürü Melike Gül, Perge Kazısı Başkanı ve Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel ile kazının eski başkanı Prof.Dr. Haluk Abbasoğlu'nun katıldığı törende, sekiz sütun vinç yardımıyla yerlerine konuldu.

BİNLERCE YILLIK GELENEK

Antik kentin nekropolüne giden batı caddesindeki sütunlar yerine konulmadan önce, 2 bin yıllık gelenek gereği kaidelerin altına bozuk para yerleştirildi. Kazı ekibinin, sütunların kaidelerin altında yüzlerce sikke bulduğu bildirilirken, bu gelenek düzenlenen törende 1 TL ile sürdürüldü.

İki yıl önce "Perge'de sen de bir sütun kaldır" kampanyasına destek veren Antalyalı 350 rehber, turlardan kazandıkları 62 bin 500 TL'lik bahşişleri birleştirerek, antik kentteki 25 sütunun kaldırılmasını karşılamıştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Arıcı İbrahim Acar Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title