Haberler

Pera Müzesi’nde Kurban Bayramı

Güncelleme:

Kültür Ve Sanat Etkinlikleriyle Değerlendirmeyi Arzu Edenler İçin, Çarpıcı Yeni Sergilerin Yanı Sıra Sinemadan Söyleşiye Ve Konferanslara Kadar Cazip Seçenekler Sunuyor.

Yeni Sergiler

Pera Müzesi'nin üçüncü katında, kendine özgü renkleri ve simgesel anlatımıyla modern resmin öncü ve yalnız figürlerinden biri olan Macaristan'ın dahi ressamı Tivadar Csontváry Kosztka'nın 39 eserinden oluşan "Csontváry: Macar Resminin Sıradışı Bir Ustası" sergisi sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Geçtiğimiz hafta ziyarete açılan ve kültür - sanat gündeminde 2010 yılının en en önemli sanatsal etkinliklerinden biri olarak yerini alan "Çarlık Rusya'sından Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri" sergisi ise müzenin dördüncü ve beşinci katlarında yer alıyor.

St. Petersburg'taki Rus Devlet Müzesi'nin geniş koleksiyonundan seçilen, aralarında İlya Repin, Venetsianov, Pavel Fedotov, Vasiliy Perov, Nikolay Yaroşenko, Vladimir Makovski ve Kasatkin gibi dönemin büyük ustalarına ait 65 eserin bulunduğu sergi, ilk kez İstanbul'da sergilenen bir dizi dünyaca ünlü başyapıtı sanatseverlerle buluşturmanın yanısıra Rus gerçekçi resimleri üzerinden, Rusya tarihinin bir dönem kesitini de sunuyor.

Pera Film

Pera Film, 20 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında Centre Pompidou film bölümü işbirliğiyle hazırlanan "Tuhaf Filmler"i konuk ederken, 26 ve 28 Kasım'da Marie Losier ve Peter Hristoff'dan "Hayat Bu" adlı video programı izlenebilecek.

Pera Film ve Hürriyet Daily News işbirliğiyle Müzede Film Gecesi programının ikinci etkinliği 27 Kasım Cumartesi günü saat 17:00'de Çağan Irmak'ın Karanlıktakiler filmi gösterimi ve ardından yönetmenin de katılacağı söyleşi ile gerçekleşecek.

İstanbul Konferansları

İlki 26 Ekim Salı günü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu tarafından gerçekleştirilen dizinin ikinci konferansını, Akdeniz liman kentlerinin geç dönem mimarisi üzerine çalışmalarıyla tanınan Selanik Volos Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vasilis Colonas verecek.

"Tanzimat Sonrası İstanbul'da Rum Mimarlar" konulu konferans 24 Kasım Çarşamba günü saat 18:30'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecektir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title