Haberler

Pepe: "Yağış Yüzde 16 Azaldı"

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Küresel Isınmayla Birlikte İleride Yaşanabilecek Su Sıkıntısı Nedeniyle Bir Endişe Yaşandığını Belirterek, Türkiye'de Bölgeler Arasında Farklılıklar Olsa da Geçen Yılın Aynı Dönemine Oranla Yüzde 16'lık Bir Yağış Azlığının Söz Konusu Olduğunu ve Bu Konuda Herkesin Duyarlı Olması Gerektiğini Bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, küresel ısınmayla birlikte ileride yaşanabilecek su sıkıntısı nedeniyle bir endişe yaşandığını belirterek, Türkiye'de bölgeler arasında farklılıklar olsa da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 16'lık bir yağış azlığının söz konusu olduğunu ve bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

''Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi'' tanıtım toplantısında konuşan Pepe, proje kapsamında 81 ilde kurulan hava ölçüm istasyonlarıyla hangi bölgede, hangi kalitede hava bulunduğunun kolaylıkla takip edilebildiğini belirterek, hava ölçüm verilerinin eş zamanlı olarak bakanlığa ve herkesin ulaşabildiği internet sitesine gönderildiğini, söyledi.

''Bu proje ile artık herkes dikkatli olmak zorundadır'' diyen Pepe, hava kirliliğine yol açan sanayi tesisleri ve araç egzozlarından çıkan gazların daha yakından takip edileceğini ve bu veriler ışığında çevre kirliliğine yol açanlara ağır cezalar gelebileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title