Haberler

Pentagon, Türkiye'yi Solladı

Financial Times Gazetesi, Obama'nın Pentagon İçin Talep Ettiği Bütçenin Kabul Edilmesi Halinde Pentagon'un Bir Ülke Olsa Bütçe Bazında Dünyanın En Büyük 17. Ekonomisi" Haline Geleceği Yazdı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon (Savunma Bakanlığı) için talep ettiği bütçenin kabul edilmesi halinde Pentagon'un bir ülke olsa bütçe bazında "Hollanda ile Türkiye arasında, dünyanın en büyük 17. ekonomisi" haline geleceği öne sürüldü.

Ekonomi gazetesi Financial Times, ABD'nin Irak ve Afganistan'da sürdürdüğü iki savaşa yönelik ödeneklerin Obama döneminde önemli ölçüde artacağını belirtti.

Gazete, "Barak Obama, Pentagon bütçesini yüzde 4 artırmanın yanısıra Kongre'den Irak ve Afganistan savaşları için önümüzdeki iki yılda 200 milyar dolardan fazla bir kaynak sağlamasını istiyor" diye yazdı.

Başkan Obama'nın Pentagon'un temel bütçesi için 533.7 milyar dolar talep ettiğini kaydeden gazete, buna ek olarak Obama'nın Irak ve Afganistan için bu yılda 75 milyar, gelecek yıl için de 130 milyar dolarlık ek kaynak istediğine dikkat çekti. Gazete şöyle devam etti:

"Pentagon, eğer bir ülke olsa, bütçe bazında Hollanda ile Türkiye arasında, dünyanın en büyük 17. ekonomi haline gelecekti. 2010'daki toplam harcama, saniye başına ortalama olarak 21 bin doları bulacaktı."

Türkiye'nim 2009 bütçesinde 259 milyar liralık bir harcama öngörülüyor. Bu rakam, bugünkü dolar kuruyla yaklaşık 150 milyar dolar anlamına geliyor. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title