Haberler

    Pentagon: Türkiye ile Müzakereler Çok Çok İyi

    Güncelleme:

    Pentagon, IŞİD'e karşı mücadele için ABD ile Türkiye arasında yürütülen müzakerelerin "Çok çok iyi" gittiğini açıkladı.

    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele için yürütülen müzakerelerin "çok çok iyi" gittiğini söylerken, Türkiye'nin ne gibi bir katkı sunabileceği ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

    Türkiye, IŞİD'e karşı mücadelede ortaya koyduğu 3 şartından "Ilımlı Muhalifler"in eğitimi ve donatılması konusu kabul ederken Suriye'de "Uçuşa Yasak Bölge" ve "Güvenli Bölge" şartlarında ısrarını sürdürüyor. ABD'nin İncirlik Üs'sünün kullanımı ve diğer konularda görüşmelerini Türkiye ile sürdürüyor. Türkiye ile ABD arasında kabul edilen "Eğit-Donat" dışındaki şartlar masada konuşulmaya devam ediliyor.

    SER VERDİ SIR VERMEDİ

    Gazetecilere konuşan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin yapabileceğini önerdiği katkıların konuşulduğunu söyledi ve "Müzakereler bizce olumluydu. Ekibimiz bu şekilde ayrıldı. Genel olarak haberler iyi diye düşünüyorum ancak Türkiye şunu yapabilir ya da yapamaz diyemem." diye konuştu.

    SALDIRILAR KOBANİ'DE YOĞUNLAŞTI

    ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'deki IŞİD hedeflerini havadan vuruyor. Son saldırılar Türkiye sınırında olan IŞİD tehdidi altındaki Kürt kasabası Kobani çevresinde yoğunlaşmış durumda.

    "KOBANİ KURTARILAMAZ" DEMİŞTİ

    Pentagon sözcüsü Kirby daha önce, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Kobani'nin kurtarılamayacağını açıklamıştı.

    IŞİD'in yenilmesi için hava saldırılarının yetmeyeceği ve Suriye ile Irak'taki ılımlı muhalif grupların silahlandırılması talebini Türkiye de dillendiriyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    John Kirby Türkiye Suriye Işid Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (33)

    GAM KEDER HÜZÜN:

    BİZE SAVAŞ ŞEHİT CENAZELERİ ABDYE PETROL ENERJİ KAYNAKLARI VE ÇUVALLAR DOLUSU DOLARIN AYAK SESLERİ. . .

    15
    0
    yanıtYanıtla
    gamsız:

    Bölge halklarının hakları olan petrol gelirlerini refahları için harcamaları yerine birbirlerine vermemek için paralarını silah tüccarlarına ve canlarını cehenneme harcamaları ne kafasız işlerden.

    13
    0
    yanıtYanıtla
    barış:

    kürtler savaşçılar tarihin en büyük direnişlerinden birini gösteriyor kobanide deccalın ordusuna karşı. kobani sokakları işit leşleriyle dolu. tarafı sarmış. tarih bu savaşı ve kürt kahramanlığını unutmicak

    7
    6
    yanıtYanıtla
    güçlü türkiye:

    bu isidı yaratan ingiltere amerika Fransa gibi güçler şimdide onu yok etmek için savaşıyor. çünkü ona verilen kuzey ırak kürtlerini yok etme petrol kuyularını garantiye alma ve türkiyeye ders verme görevini başaramadıda ondan. ısidi yok etmek için türkiyeyi bataklığa sürmek istiyorlar ama kusura bakmasınlar. türkiyeye baskı yapmak için kobone yi tezgahladılar . pkk ve yandaşlarınıda taşeron olarak kullanıyorlar. türkiye kardeşliğini ve türkiyenin ilerleyişini kimse durduramayacak. kürt kardeşlerim uyanık olun kendinizi kullandırtmayın

    11
    0
    yanıtYanıtla
    mersinli ahmet:

    Büyük ortadoğu projesi adım adım gerçekleşiyor. Allah sonumuzu hayr eylesin.

    10
    1
    yanıtYanıtla
    SERIN:

    Allah kendi eliyle kendine edenin sonunu hayr etmez arkadas. . Cuzi irade var. . sen her pisligi ortaya dokulmus adami ''komplo-paralel'' naralariyla bastaci edersen, tepene ettiginde beni bu kokudan koru diye dua edene ancak acirlar. .

    yanıt0
    yanıt0
    masum:

    evet cok cok iyigidiyo eylemler yanginlar cinayetler sehidler , amerikan petrolu ugruna kimileri devlet kurma pesinde , turkiye sen neyin pesindesin sirin gorunmekten vaz gec kimse bilmezzzzzzzzzz, sel gider kum kalir

    8
    2
    yanıtYanıtla
    cesur millet:

    Kürt milletini bir Türk olarak kadın erkek, topyekün yürttükleri savaş için selamlıyorum

    9
    1
    yanıtYanıtla
    dobra:

    yahu bu kürt türk meselesi değil siyonizmle İSLAMIN savaşıdır. Ah bunu bir anlayabilsek

    yanıt0
    yanıt0
    Kabani Direnişini Selamlıyorum:

    Kadınlar yemek yapıyor, çocuklar cephelere yemek taşıyor, yaşlı erkekler şarjörleri dolduruyor ve mermi taşıyor, tüm gençler cephede kızlarla beraber direniyor. Uyumak diye bişey yok, 1 er saat ancak uyuyabiliyorlar. Bombaların sesinden uyumak mümkünmü ??? Banyo yapma fırsatı bile bulamadan cephedeler. nedenmi ?? İşte burada Ayet-i Kerime aynen şöyle diyor : ''Bir müslüman canı, malı ve namusu için ölüyorsa şehitlik mertebesindedir''. Kürtler canı, malı ve namusu için direniyorken onları küçümsemek, laf etmek, ölmeleri için beddua etmek, ölmelerine sevinmek insanlığa, islama, muhammed (a. s) ın kavmine sığarmı. Kobani direnişini selamlıyorum.

    5
    3
    yanıtYanıtla
    Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title