Haberler

ABD'den Bir Geri Adım Daha: Afrin Oeprasyonu İlişkileri Etkilemez!

Güncelleme:

ABD'den Türkiye'nin olası Afrin operasyonuyla ilgili bir geri adım daha geldi. Anadolu Ajansına konuşan Pentagon yetkilisi "Operasyon Türk-Amerikan ilişkilerini etkilemez." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "Afrin operasyonunun Türk-Amerikan ilişkilerini bir kaosa sürükleyeceğine dair iddiaları" reddederek bir tek adımın bir kaosa yol açmadığını Türkiye ile düzenli temasların devam ettiğini bildirdi.

AA MUHABİRİNE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, sosyal medyada "isimleri belirtilmeyen ABD yetkililerinin Türkiye'nin Afrin'e operasyon düzenlemesinin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri kaosa sürükleyeceği ve bölgesel çatışmalara yol açacağını ifade ettiğine" ilişkin yorumları AA muhabirine değerlendirdi.

"HERKESİN DEAŞ'A ODAKLANDIĞINI GÖRMEK İSTERİZ"

Pahon, "Bu konuda bir değerlendirme yapmayacağım çünkü bu çok uç bir çıkış." ifadesini kullandı.

Türk-Amerikan ilişkilerinde işlerin bu şekilde yürümediğini ifade eden sözcü, "Tek bir adım tipik olarak kaos veya çöküşe neden olmaz. Biz müttefikimiz Türkiye ile düzenli temas halindeyiz." diye konuştu.

Pahon şöyle devam etti:

"Bunları konuşuyoruz. Müttefik olmak da budur. Müttefikler aynı kanaatte olmayabilir ama birlikte çalışmaya isteklidirler. Afrin özelinde ise, orada bizimkiler (askerler) yok dolayısıyla bizi doğrudan etkilemiyor. Evet herkesi ana hedefimiz olan DEAŞ'ın yenilmesine odaklandığını görmek isteriz."

"TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDAKİ MUTABAKATA DAHİL DEĞİLİZ"

Türkiye ile Rusya arasında Rus kuvvetlerinin Afrin'den çekilmesi yönünde varılan mutabakat ile ilgili bir soruya ise Pahon, konusunun Türkiye ile Rusya arasında olan bir mutabakat olduğunu ABD'nin buna dahil olmadığını kaydetti.

Pentagon daha önce de ABD'nin Afrin'deki PYD/PKK unsurlarını DEAŞ karşıtı operasyonların bir parçası olarak görmediklerini dolayısıyla Afrin ile ilgili işlerinin olmadığını ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Türkiye Afrin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title