Haberler

Pendik'te Orman Yangını

Güncelleme:

Pendik'te Ormanlık Alanda Yangın Çıktı. 4 Uçak ve 4 Helikopterle Havadan ve Ekiplerle Karadan Müdahale Edilen Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı.

Pendik'te ormanlık alanda yangın çıktı. 4 uçak ve 4 helikopterle havadan ve ekiplerle karadan müdahale edilen yangın kısmen kontrol altına alındı.

Ömerli Barajı Kurnaköy yakınlarındaki çam ağaçlarında oluşan ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Arazinin engebeli olması nedeniyle zaman zaman zorlukla karşılaşılan ve itfaiye ekiplerinin 7 arazöz ve 2 dozerle yürüttüğü söndürme çalışmalarına, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak ve 4 helikopterle de destek veriliyor.

Yapılan yoğun çalışmalar sonucu, yanan alanın yaklaşık yüzde 80'i kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangın nedeniyle şu ana dek yaklaşık 10 hektarlık ormanlık alan tahrip oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title