Haberler

Pendik'te Orman Yangını

Muğla'nın Marmaris İlçesinde Yananan Orman Yangınının Ardından Pendik Aydos'taki Ormanlık Alanda da Yangın Çıktı. Alevleri Söndürmek İçin Karadan ve Havadan Başlatılan Çalışmalar Sürüyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yananan orman yangınının ardından Pendik Aydos'taki ormanlık alanda da yangın çıktı. Alevleri söndürmek için karadan ve havadan başlatılan çalışmalar sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Aydos'taki ormanlık alanda saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Arazinin engebeli olması nedeniyle itfaiye erleri yangına direkt müdahale edemezken, vatandaşlar ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Karadan yapılan müdahalenin yetersiz kalması üzerine söndürme çalışmalarına havadan da destek geldi. Bir söndüren uçağı ve helikopter de alevleri söndürmek için çalışmalara devam ederken, alevlerin ortasında kalan kaplumbağa dikkat çekti.

Telaşla itfaiye ekikplerine yardımcı olan vatandaşlar "Ormanlarımız yanıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Alevleri söndürmek için başlatılan çalışmalar sürüyor.

(RA-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title