Haberler

Pendik Belediyesi Aşık Veysel'i Andı

Pendik Belediyesi Aşık Veysel’e selam adıyla açtığı sergi ve düzenlediği konserle ölümünün 44. Yıldönümünde ünlü halk ozanını andı.

Pendik Belediyesi Aşık Veysel'e selam adıyla açtığı sergi ve düzenlediği konserle ölümünün 44. Yıldönümünde ünlü halk ozanını andı.

Pendik Belediyesi halk ozanı Aşık Veysel'i ölümünün 44. Yılında düzenlediği programlarla andı. Pendik Belediyesi halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 44. yıldönümü nedeniyle Aşık Veysel'e Selam" adıyla sergi açtı. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 30 Mart'a kadar açık kalacak olan sergi aralarında Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Zeliha Akçaoğlu'na 33 sanatçının Aşık Veysel'den ve eserlerinden ilham alarak yapılan resim, minyatür ve çizimlerden oluşuyor. Serginin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu ile Aşık Veysel dostları katıldı.

Serginin açılışında konuşan Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu, ünlü ozanın eserlerinde hep birlik ve beraberliğin olduğunu eserlerinde asla nefret, sevgisizlik,düşmanlık gibi duyguların yer almadığını söyledi. Programa ev sahipliği yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de yaptığı konuşmada Aşık Veysel'in taşıdığı özelliklere dikkat çekerek, "Aşık Veysel hayatıyla sözleriyle herkese rehberlik edecek timsalde biri. Biz 5 duyusu sağlam biriyiz onun görebildiklerinin çoğunun farkında bile değiliz. Aslında eksiklik kimde ona bakmak lazım. Biz hayat içinde sele kapılmış kütük gibi gidiyorsak alayımıza geçmiş olsun. Okumamış bir irfan adamının akademilerde üniversitelerdeki alimlere ders verdiğini ibretle görüyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılanlar Aşık Veysel'e selam adlı serginin açılışını yaparak sergiyi gezdi. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen ikinci anma programı ise Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses, Müzisyen Nida Ateş ve Orkestra Şefi Burcu tarafından verilen konserde ünlü ozanın eserleri seslendirildi. Verilen konser büyük beğeni toplarken konsere katılanlar zaman zaman türkülere eşlik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aşık Veysel Şatıroğlu Mehmet Akif Ersoy Pendik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title