Haberler

'PENÇE HAREKÂTI'NDA 5'İNCİ GÜN; TERÖRİSTLER TUZAK KURUP KAÇIYOR

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlattığı 'Pençe Harekatı', 5'inci gününde sürüyor. 4 komando tugayının katıldığı harekatta, terör yuvaları karadan topçu atışlarıyla, havadan da savaş uçakları ve helikopterlerle bombalanıyor. Teröristlerin bulunduğu bölgelere patlayıcılarla tuzaklar kurup kaçtıkları belirtiliyor.

?TSK, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yuvalanan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, 27 Mayıs'ta harekat başlattı. 'Pençe' adı verilen harekata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4 komando tugayı katılıyor. Teröristlerce kullanılan sığınak, barınak, silah mevzii ve mağaralar, insansız hava aracı (İHA) ile belirlenip, fırtına obüsleriyle karadan ateş altına alınıyor. Malatya ve Diyarbakır'daki ana jet üslerinden havalanan jetler de sınırı geçip, hedeflere bomba yağdırıyor. Operasyonda, yerli taarruz helikopteri, ATAK'lar da kullanılıyor.

PATLAYICI TUZAKLAYIP, KAÇIYORLAR

Hava hücum harekatıyla helikopterlerle bölgeye indirilen komandolar, teröristlerce kullanıldığı belirlenen çok sayıda mağara ve sığınak tespit etti. Sığınak ve barınaklarda yapılan aramalarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Bu mühimmat ve yaşam malzemeleri, bulundukları yerlerde imha edildi.

Eğitimli, tam teçhizatlı ve donanımlı Türk askerinin karşısında kaçacak delik arayan PKK'lı teröristlerin, terk ettikleri bölgelere patlayıcılarla tuzaklar kurdukları belirtildi. Bir bir tespit edilen el yapımı patlayıcı ve mayınların, kontrollü olarak patlatılarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HAREKAT, GECE DE SÜRÜYOR

Bölgede dün gece de jet ve helikopter hareketliliği yaşandı. Savaş uçakları ve ATAK taarruz helikopterleri, gece geç saatlere kadar belirlenen terör hedefleri bombaladı. Patlama sesleri Hakurk'un karşısındaki Hakkari'nin Derecik ilçesinden de duyuldu. 2'nci Ordu Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla da gece Derecik'te konuşlu 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ederek, askerlerle bir araya geldi.

20'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün öğleden sonra da Derecik'ten Hakurk bölgesine yoğun top atışı yapıldı. Fırtına obüsleri, koordinatları verilen bölgelere, bomba yağdırdı.

Bu arada, harekatın başlangıcından bu yana 20'den fazla teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü
-----------
Gece helikopter trafiği
- Irak sınırı
- Zırhlı araçlar
Helikopterin inişi
Hakurk bölgesi
Mücahit Yolcu anons
Karla kaplı dağlar
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-Behçet DALMAZ-Emrah KIZIL-Abdullah KAYA/ HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 272 MB



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakurk Irak PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title