Haberler

Pence: "Abd Hala Kuzey Kore'nin Nükleer Silahsızlanma Konusunda Somut Adımlar Atmasını Bekliyor"

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore'nin nükleer silah programını kaldırmak için somut adımlar atmadığını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen bir konferansa katıldı. Yaklaşık 180 büyükelçinin katıldığı konferansta konuşan Pence, Kuzey Kore'nin, Başkan Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un arasında geçtiğimiz Haziran ayında Singapur'da gerçekleşen zirvede görüşülen tam nükleer dengeleme konusundaki taahhüdünü yerine getirmediğini söyledi. Pence, "Başkan Trump, Kim Jong-Un ile umut verici bir diyalog başlattı. Biz hala Kuzey Kore'nin halkımızı ve bölgedeki müttefiklerimizi tehdit eden nükleer silahları sökmek için Kuzey Kore'nin somut adımlarını bekliyoruz" dedi.

Trump ile Kim Jong-Un arasında ikinci bir zirve yapılması beklenirken, Kuzey Kore'nin en iyi nükleer müzakerecisi Kim Yong Chol'un bugün başkent Washington'a gelerek Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesi bekleniyor. ABD medyasında yer alan haberlerde Chol'un Başkan Trump için Kim Jong-Un'dan bir mektup getireceği bildirildi.

Trump- Kim buluşması çok uzak olmayan bir gelecekte

Trump, Kim ile yapılacak görüşme için müzakerelerin yapıldığı ve sonuçların çok uzak olmayan bir gelecekte açıklanacağını şakayla söylemişti.

Trump ve Kim arasında yapılacak ikinci zirve için Vietnam düşünüldüğü tahminleri yapılırken, Güney Kore medyasında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde ABD'li ve Kuzey Koreli yetkililerin Hanoi'de zirvenin ne zaman yapılacağını görüşmek üzere toplandığı bildirilmişti. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Mike Pence Kuzey Kore Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title