Haberler

Penaltı ve Kart Cimrisi

Beşiktaş-fenerbahçe Derbisini Yönetecek Olan Yunus Yıldırım, Sertliğe Prim Tanıyor ve Kartlarını Çok Zor Çıkartıyor. Süper Lig'de Düdük Çalan İsimler Arasında En Az Sarı ve Kırmızı Kart Gösteren Yıldırım, Bu Sezon Bir Kez Bile Penaltı Kararı Vermedi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yönetecek olan Yunus Yıldırım, sertliğe prim tanıyor ve kartlarını çok zor çıkartıyor. Süper Lig’de düdük çalan isimler arasında en az sarı ve kırmızı kart gösteren Yıldırım, bu sezon bir kez bile penaltı kararı vermedi.

BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe derbisini yönetecek olan Yunus Yıldırım, Süper Lig’in en az kart gösteren ve hiç penaltı vermeyen ismi olarak ön plana çıktı. Sertliğe prim tanıyan ve avantaj kuralını çok iyi uygulayan Yıldırım, diğer hakemlere nazaran son derece az sayıda sarı ve kırmızı kart gösterdi. Süper Lig’de bu haftaya dek 15 maçta düdük çalan Yıldırım, 2 kırmızı, 53 de sarı kart çıkarttı. Penaltı noktasını ise henüz göstermedi.

Yıldırım, sarı kartlarda maç başına 3.53’lik ortalama tutturdu. Bu ortalama, Süper Lig’deki tüm hakemlerin çok altında bulunuyor. Öyle ki, Bünyamin Gezer’in 5.27, Bülent Yıldırım’ın 5.07, Fırat Aydınus’un ise 4.87’lik sarı kart ortalaması var. Yıldırım 15 maçta sadece 2 kez kırmızı kart gösterirken, Bünyamin Gezer 12 maçta 5, Fırat Aydınus 16 maçta 5, Bülent Yıldırım ise 13 maçta 4 kez kırmızı kart çıkarttı.

Yunus Yıldırım’ın 15 maçta hiç penaltı vermemesine karşın, Fırat Aydınus ve Bünyamin Gezer 6’şar, Cüneyt Çakır 4, Bülent Yıldırım ve Selçuk Dereli de 3’er kez penaltı noktasını gösterdi.

Barcelona’da sınıfta kaldı

Oyunun güzelleşmesi için elinden geleni yapan ve çok az sayıda düdük çalan Yıldırım, hakemlik yaşamında bugüne kadar hiç derbi yönetmedi. İki yıl önce FIFA listesine alınan Yıldırım, FIFA tarafından düzenlenen Barcelona’daki seminerde sınıfta kaldı. Yıldırım, İngilizce sözlü sınavında başarılı olamayınca, taktığı FIFA kokartı da askıya alındı ve sene sonunda listeden çıkartıldı.

Yıldırım’ın Süper Lig’de bu sezon yönettiği 15 maçın 12’si televizyondan canlı olarak yayınlandı. Genelde 3 büyük takımın, Anadolu ekipleri ile yaptığı maçlarda düdük çalan Yıldırım, zorluk derecesi yüksek olan bu tür maçlarda aldığı puanlarla Merkez Hakem Kurulu’nun gözüne girmeyi başardı. Futbolcularla iyi iletişim kuran Yıldırım, maç sırasında tebessümü yüzünden hiç eksik etmiyor. Bu sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında ise Arthur Zico’dan bu yönde ağır eleştiri aldı. Zico, Yıldırım’ın kötü bir maç yönettiğini belirterek, "Ben hayatımda bu kadar çok gülen bir hakem görmedim" dedi. Az sayıda düdük çalan Yıldırım’ın, bu yüzden oyunun kontrolünü bazen elinden kaçırması da en büyük dezavantajı olarak görülüyor.

Süper Lig’de 15 maça çıkan Yıldırım, tutturduğu 8.1’lik ortalama ile zirvedeki hakemler arasında 5. sırada yer almayı başardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title