Haberler

Pehlivanlar Meydana Çıktı

Bursa'da, bu sene 50.'si düzenlenen Tarihi Çalı Yağlı Güreşlerine katılan 400'e yakın güreşçi, başpehlivan olmak için ter döktü.

Bursa'da, bu sene 50.'si düzenlenen Tarihi Çalı Yağlı Güreşlerine katılan 400'e yakın güreşçi, başpehlivan olmak için ter döktü.

Bursa'da pehlivanlar meydana çıktı. Çalı'da yarım asırdır düzenlenen yağlı güreşlerde pehlivanlar, birinci gelebilmek için çaba sarf etti. Sabah saatlerinde başlayan güreşlerde pehlivanlar teker teker sahaya çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçiler, rakiplerinin sırtını yere sermek için çaba sarf etti. Sıcak havaya rağmen programa gelen güreş tutkunları, sporculara tezaruhatlar yaparak destek verdi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık, güreşlerin Bursa için önemli olduğunu belirterek,

"Bu yıl güreşlerin 50. yılı. Yarım asırdar bu güreşleri düzenliyoruz. Önümüzdeki seneler de bu devam edecek. Bu güreşlere 400 güreşçi katıldı. 13 kategoride gerçekleşen güreşlerde pehlivanlar baş pehlivan olmak için yarıştı. Burada Kırkpınar Yağlı güreşlerinde başa güreşen pehlivanlar da yer aldı" dedi.

Programa katılan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, güreş sporunun Türk milletinin değerlerini ifade ettiğini kaydederek, "Bu spor başka ülkede yok. Bu sporu yeni nesillere aktarmalıyız. Çalı güreşleri de bunu yapıyor. Çalı'da 50 yıldır bu güreşler düzenleniyor. Bursa yeni vizyonun da turizm kenti olmaya çalışıyor. Bu kültürel sporlar çok önemli. Önümüzdeki günlerde Çalı, yeni bir yapılanma içine girecek. AK Parti teşkilatları olarak onların yannıdayız" diye konuştu.

Uzun süren müsabakalar sonunda Kahramanmaraş bölgesinden Kermes Bulut, rakibi Şükrü Kazan'ı yenerek başpehlivan oldu.

(YS)

03.06.2012 19: 06: 12

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title