Haberler

Pehlivanlar İçme Suyu Yararına Güreşti

Fethiye'ye bağlı Kadıköy beldesinde düzenlenen 19.Kadıköy Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar içme suyu yararına güreşti.

Fethiye'ye bağlı Kadıköy beldesinde düzenlenen 19. Kadıköy Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar içme suyu yararına güreşti. İki güreşçinin sakatlandığı güreşlerde Mustafa Kemal Karaboğa başpehlivanlığı kazandı.

Fethiye'nin Kadıköy beldesinde düzenlenen Kadıköy 19. Yağlı Pehlivan Güreşleri, bir mahalleye içme suyu getirme yararına düzenlendi. Yaklaşık 250 pehlivanın katıldığı güreşler, kıran kırana geçti. İki güreşçi 112 acil ambulansla hastaneye kaldırılırken, güreşlere bu yıl da yoğun ilgi oldu.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Kadıköy Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Kırkpınar'ın ünlü pehlivanları güreş tuttular. Yüzlerce kişinin izlediği güreşleri, yörede bulunan turistler de izlerken, turistler baştan sona video ve fotoğraf çektiler. Havanın da güzel olması nedeniyle ilginin yoğun olduğu güreşleri, Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Nuri Otgöz, Hüseyin Turhan, Alper Çalıkoğlu, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız, Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla ve ilçelerinin bazı belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Kadıköy Yağlı Pehlivan güreşleri kıran kırana geçerken, Antalyalı güreşçiler Ramazan Zeki Yılmaz ile Faruk Koca, yaptıkları güreşlerde sakatlandılar. Büyük acı çeken iki pehlivan, 112 acil ambulanslar ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedavi altına alındılar. Güreşler sırasında organizasyona destek olanlara Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat tarafından birer plaket sunulurken, başpehlivan kuraları da alkışlar arasında çekildi.

Kadıköy'de son 3 yıldan buyana güreş ağalığını sürdüren turizmci Adem Ulutaş, bu yıl ağalık ihalesine katılmayacağını, Kadıköy'e desteklerinin zaten devam ettiğini, ağalığı devretmek istediğini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ise "Beldenin bir mahallesinin içme suyu sorunu bulunduğunu, yaklaşık 20 bin TL'lik kaynağı bu güreşlerden elde etmeye çalıştıklarını, havanın güzel olması ilginin artmasına neden oldu. Güreşlerimiz kıran kırana geçiyor. 19'uncusunu yaptığımız bu güreşlerin 19 Mayıs Gençlik Haftası'na rastlaması bizleri onurlandırdı. Atatürk'ün Samsun'da yaktığı kurtuluş savaşı meşalesi nedeniyle biz de güreş etkinliğimizle bu kutlamaya katılıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadıköy Belediyesi Ak Parti Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title