Haberler

Pegasus Windsurf Ligi'nde Final Heyecanı Büyükçekmece'de Devam Ediyor

Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliğiyle düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 2012 sezonu final yarışları Büyükçekmece'de devam ediyor.13 Temmuz'da Datça'da başlayan, 27 Temmuz'da Gömeç Burhaniye'de devam eden Pegasus Windsurf Ligi'nde...

Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliğiyle düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 2012 sezonu final yarışları Büyükçekmece'de devam ediyor.

13 Temmuz'da Datça'da başlayan, 27 Temmuz'da Gömeç Burhaniye'de devam eden Pegasus Windsurf Ligi'nde yapılacak yarışlar sonunda Erkek, Kadın, Genç Bayan, Genç Erkek ve Master kategorilerinde Türkiye Şampiyonları belirlenecek. Büyükçekmece yarışlarında Türkiye'nin en başarılı 49 erkek ve 10 kadın sporcusu final yarışlarında mücadele ediyor.

Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü'nde gerçekleşen büyük çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Pegasus Windsurf Ligi Final yarışlarının 2. Gününde erkek ve kadın kategorilerinde 3 yarış serisi tamamlanara Lig'de erkeklerde 10 kadınlarda 11 yarış tamamlandı. Büyük çekişme içinde geçen yarışlarda

Erkeklerde Ertuğrul İçingir Kadınlarda Lena Aylin Erdil Lig Liderliğini sürdürüyor. Kadınlar kategorisinde Büyükçekmece'nin 6. ligin 11. Yarışının galibi Lena Aylin Erdil olurken, 2. Fulya Ünlü 3. Burçe Vardarlı oldu. Çağla Kubat bu yarışı 5. sırada tamamladı. 10'uncu yarışta Lena Aylin Erdil birinci, Çağla Kubat ikinci, Burçe Vardarlı üçüncü oldu. 9'uncu yarışta Çağla Kubat birinci, Lena Aylin Erdil ikinci, Fulya Ünlü üçüncü oldu. Üçüncü Erkekler kategorisinde Büyüçekmece'nin 5'inci Ligin 10. Yarışında Berk Yalgın 1. olurken, Emirhan Kolburan 2. Poyraz Akay 3'üncü. Ertuğrul İçingir bu yarışı 4. Sırada tamamladı. 9. Yarışta Ertuğrul İçingir 1., Berk Yalgın 2., Ege Şefik Kurt 3. oldu. 8. Yarışta ise Ertuğrul İçingir 1., Emirhan Kolburan 2., Ege Şefik Kurt 3. oldu. Final yarışması 12 Ağustos Pazar günü saat 11: 00'den itibaren başlayacak yarışlar sonunda yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Pegasus Windsurf Ligi'nde Büyükçekmece ayağında kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporculara Büyükçekmece Belediyesi tarafından "Altın Karma" ödülleri verilecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yarış alanını ziyaret ederek sporculara başarılar diledi.

Sporculara destek vermek için yarışma alanında konuşma yapan Başkan Akgün, "Sporun her türlüsünü yaptım. Bir tek sörf yapmadım. Ama çok keyifli, zevkli olduğunu gördüm. Çok önemli bir aktivite. Büyükçekmece de bu yarışmanın 4. Ayağının yapılması çok güzel oldu. Bütün sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lig birincisi olan Lena Aylin Erdil, "Şu anda lig çok heyecanlı geçiyor. Artık sonlara geldik. Son ayağa geldik. Puanlar birbirine çok yakın. Umarım Türkiye şampiyonu olurum. Şu anki performansımdan mutluyum, memnunum. Ama tabi ki daha da iyi olabilir" ifadelerini kullandı.

Ligin bugünkü birincisi olan Çağla Kubat ise, "Yarışma hala devam ediyor. Şu anda yarışmayı götüren Lena. Gayet güzel gidiyor. Gençler de kendini gösteriyor burada. Hiçbir küçük hatayı affetmiyorlar. Eskiden hata yapsak ta yine kalkıp birinciliğe yerleşebilirdik. Ama artık öyle olmuyor. İnşallah keyifli bir şekilde rüzgarla yarışmaya devam ederiz. Dün çok hata yaptım. İyi değildim. Hatta uyuyamadım. Kim az hata yaparsa o kazanıyor bu yarışmada. O yüzden daha az hata yapmam gerekiyor. Fulya gençlere çok iyi bir örnek. Bana, 'gençlere bir mesajınız var mı' denildiği zaman, şunu söylemek isterim. Bu işten keyif alarak yapın. Bu işi zevk için yapın. Tabi ki hırslanmak gerekiyor. Fulya buna çok güzel bir örnek. Her zaman yüzü güler. Her zaman pozitif bir enerji kaynağıdır. O yüzden kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır yarışmaya katıldığını söyleyen Fulya Ünlü, "Yaklaşık 3 yıldır yarışlara katılıyorum. Genç bayanlar ve bayanlar kategorisinde yarışıyorum. Çağla abla ve Lenayla. Şu an gençlerde lider durumdayım. Bayanlar da da 3'üncü gidiyorum. Son ayak Mimar Sinan'a geldik artık. Kupalarımızı alıp artık evlerimize geri döneceğiz. Şu an yarışlar iyi gidiyor. Rüzgar güzel. Liderliğe yarışmak hem çok zor hem de çok keyifli. Ama gittiğimizi yere kadar gidiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Pegasus Hava Yolları Büyükçekmece Pegasus Datça Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title