Haberler

Pedasa Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Konacık Beldesi'nde düzenlenen 3'üncü Uluslararası Pedasa Tarih, Kültür ve Sanat Festivali, yaylada yapılan tiyatro gösterileri, yarışmalar ve halk oyunu gösterileri ile sona erdi. Yoğurt tepsisinin içindeki çeyrek altını arayan 8 yarışmacı, ilginç görüntüler oluşturdu. Festivalin en şanslı yarışmacısı, çeyrek altını bulan 31 yaşındaki güvenlik görevlisi İbrahim Çamur oldu.

Konacık Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (KONKAD) tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Pedasa Tarih, Kültür ve Sanat Festivali, düzenlenen yarışmalar ve gösterilerle sona erdi. Festivale MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, KONKAD Başkanı Dilek Nergis ve vatandaşlar katıldı. Mickey Mouse ve tavşan kostümü giyen animatörler ve 2 metrelik tahtaların üzerinde yürüyen tahta bacak akrobatları, çocukları eğlendirdi.

Festivalde Pedasa Halk Oyunları ekibinin ve Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim Okulu öğrencilerinin Bodrum yöresi oyunları beğeni topladı. Bodrum Anadolu Lisesi Müzik Topluluğu da festivale katılanlara eğlenceli saatler yaşattı. Konacık Tiyatro Topluluğu'nun, Mausoleum'un geri getirilmesinin önemini anlattıkları 'Halikarnas' adlı oyunu beğeni topladı. Muğla Üniversitesi Etkileşim Topluluğu'nun Pedasa halkının yaşamından kesitlerin sunulduğu ve doğal bir köy alanı oluşturularak hazırlanan tiyatro gösterisi de büyük ilgiyle izlendi. Oyunu izleyenler, öğrencileri alkış yağmuruna tuttu.

Tiyatro etkinlikleri ve gösterilerin ardından, festival, yumurta taşıma, çuvalla yürüme, ve yoğurt içindeki çeyrek altını bulma yarışmasıyla devam etti. 10 metrelik uzaklığı çuval içinde yürümeye çalışan çocuklardan bazıları da düşmesine rağmen yarışmayı bırakmadı. Yumurta taşıma yarışmasında küçükler kategorisinde 14 yaşındaki Oğuzhan Turuncu, büyükler kategorisinde Nuri Akan birinci oldu. Çuval yarışmasında 11 yaşındaki Serdar Bülbül birinci oldu. Dereceye giren çocuklara madalya verildi.

Yoğurt tepsisi içindeki çeyrek altını bulmak için mücadele eden 8 yarışmacı ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışmacıların yüzleri yoğurda bulandı. Festivalin en şanslı yarışmacısı ise çeyrek altını bulan 31 yaşındaki güvenlik görevlisi İbrahim Çamur oldu.

Festival, destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title