Haberler

PDK Partisi Kosova'da Teknik Hükümete Karşı

Kosova'da Siyasi Belirsizlik Devam Ediyor.

Kosova'da siyasi belirsizlik devam ediyor. Kosova Demokrat Partisi-LDK'nin hafta sonu hükümetle olan koalisyon ortaklığından çekildiğini açıklaması ardından Kosova'da olağan seçim konusu gündeme oturdu. LDK'nın hükümetle koalisyon ortaklığını bozmasından bir gün önce Kosova geçici Cumhurbaşkanı Yakup Krasniçi, Kosova'da erken seçim tarihini 13 Şubat 2011 olarak açıklamıştı.

Yaşanan bu siyasi belirsizlikle 13 Şubat 2011 tarihine kadar Teknik Hükümet kurulması ağırlıklı olarak konuşuluyor. Ancak Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin lideri olduğu PDK partisi buna şiddetle karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kosova Demokratik Partisi-PDK Halkla İlişkiler Sekreteri ve Eğitim ve Bilim Bakanı Enver Hocay, Kosova'da hiçbir şekilde hiçbir zaman teknik hükümetin kurulmayacağı açıklamasında bulundu.

Hocay, seçimlerin örgütlenmesi ve yapılmasından sonra oluşturulabilecek hızlı bir politik niteliğe Kosova'nın ihtiyacı olduğunu ve olağanüstü seçimlerin sadece bir politik parti tarafından teyit edilemeyeceğini, Kosova toplumunun tam uzlaşısının gerektiğini ifade etti.

LDK Partisinin koalisyon hükümetinden çekildiğini açıklamasından iki gün önce ABD Dışişleri Baklanı Hillary Clinton, Kosova temaslarında bulunmuş ve Kosova ile Sırbistan siyasi yetkililerinin en kısa sürede görüşmeleri başlatmasını istemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title