Haberler

Pazaryerili Öğrenciler Büyük Başarıya İmza Attı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, robot yarışmasında büyük bir başarıya imza attı.

Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen Türkiye'de 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasında, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde eğitimin veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk 10 okul içine girerek büyük bir başarıya imza attı. Pazaryeri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile bakanlığımızca Uluslararası MEB Robot Yarışması yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasının sloganı 'yapay zeka' olarak belirlenmiştir. Samsun'da düzenlenen 17 farklı ülkeden üniversiteler ve lise düzeyinde okulların katıldığı 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına ilçemizden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 kategoride katılmıştır. Caretta caretta yumurta toplama kategorisinde ilk 10 içerisine girerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Anadolu Lisesi Pazaryeri Bilecik Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title