Haberler

Pazarlar'dan Kısa Kısa

Pazarlar İlçesinde, Kendisine Ait Binası Olmadığı İçin Faaliyetine 58 Öğrencisiyle Çok Programlı Lise Binasında Başlayan Anadolu Öğretmen Lisesinde Eğitimin Sorunsuz Devam Ettiği Bildirildi

Pazarlar ilçesinde, kendisine ait binası olmadığı için faaliyetine 58 öğrencisiyle Çok Programlı Lise binasında başlayan Anadolu Öğretmen Lisesinde eğitimin sorunsuz devam ettiği bildirildi.

Okul müdürü Hüseyin Çapar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çok Programlı Lisenin üçüncü katında kendilerine tahsis edilen iki derslik ve iki laboratuvarda 58 öğrenciye çok iyi şartlarda eğitim hizmeti sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Başlangıçtaki endişelerinin Kaymakam Murat Beşikçi, Belediye Başkanı Ahmet Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ve Çok Programlı Lise Müdürü Temel Aktaş tarafından giderildiğini ifade eden Çapar, 'Sorunsuz bir eğitim dönemi yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki en yakın zamanımızda kendi okul binamıza kavuşuruz' dedi.

- SGK'DAN ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

(FOTOĞRAFLI)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Simav İlçe Müdürlüğünce, Pazarlar ilçesinde lise son sınıf öğrencilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SGK Simav İlçe Müdürü Muhsin Işık, toplantıda kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı istihdamla mücadele hakkında bilgi verdi.

İşverenlere kayıt dışı işçi çalıştırmanın tespiti halinde geriye yönelik önemli maddi yaptırımların uygulanacağını belirten Işık, şöyle konuştu:

'İşverenlere kayıt dışı işçi çalıştırmanın tespiti halinde geriye yönelik önemli maddi yaptırımların uygulanacak ve sigorta prim indirimlerinden yararlanamayacaklar. Çalışanlar ise kısa vadede kendilerinin ve ailelerinin sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için para ödemek zorunda kalacaklar, herhangi bir hastalık vuku bulması adına mağdur olacaklar. İş kazası ve meslek hastalığı hallerinde yardımlardan mahrum kalacakları ve uzun vadede de yaşlılık durumunda emekli olamayacaklar. Türkiye'de kayıt dışı çalışmaları en çok görüldüğü alanlar, tarım, inşaat, hizmet sektörleri, küçük çaplı işletmeler ve geçici, mevsimlik işlerde çalışanlardır. Kayıt dışı istihdamla mücadelede en etkin yöntem, Alo 170 Kaçak İşçi İhbar Hattıdır. Sigortasız çalışan veya yakını, bu numarayı arayarak ihbarda bulunabilecek. Başvurular gizli tutulmaktadır ve SGK müfettişleri tarafından hemen baskın yapılacaktır. Kaçak işçi çalıştırdığı tespit edilen firmalara ağır müeyyideler uygulanmaktadır. Para cezasının yanı sıra 5 yıl kamu ihalelerinden men söz konusu olacaktır. Ayrıca kaçak işçinin hemen kayıt altına alınması sağlanacaktır.'

(MB-SDT-YLZ) - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title