Haberler

Pazardaki 10 Kiloluk Lahanalara İlgi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen 10 kiloluk lahanalar satış için getirildiği pazarda vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen 10 kiloluk lahanalar satış için getirildiği pazarda vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Manyas'ın kırsal mahallesi Hamamlı'da çiftçilik yapan İsmail İşen, Manyas Gölü kıyısındaki arazisinde 10 kiloluk lahanalar yetiştirdi. Ürünlerini satmak için semt pazarına gelen İşen, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

İşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Lahanalar Manyas Gölü'nün kenarındaki topraklarda yetişiyor. Hiç gübre kullanmadan toprağın kendi zenginliği ile iri lahanalar yetişiyor. Ortalama 8-10 kilogram ağırlığında her biri. Hasat etmek için biraz daha beklesek daha da büyüyecek. Bunların tanesini 8-10 lira arasında satıyorum." dedi.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç da "İlçedeki ürün motifinin zenginleştirilmesi yönünde yöre çiftçileri tarafından çalışmalar yapıldı. Bu bağlamda sebzecilikte de önemli mesafeler katedildi. Manyas Ovası toprağı mineral bakımından çok zengin." diye konuştu.

Tezgahta lahanaların iriliği karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar ise bu büyüklükteki bir lahananın, sarma, yemek ve turşu yapmaya yeteceği esprisini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Manyas Gölü Balıkesir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title