Haberler

Pazarcık Myo'da Akademik Yıl Açılış Töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu kampüsünde 14 yıldır eğitim öğretmini sürdüren Pazarcık Meslek Yüksekokulu'nun (MYO), ilçe merkezine taşınması ve akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu kampüsünde 14 yıldır eğitim-öğretmini sürdüren Pazarcık Meslek Yüksekokulu'nun (MYO), ilçe merkezine taşınması ve akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, törende, iktidarları döneminde eğitime verilen önemi anlattı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Pazarcık'ta da en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını ifade eden Güvenç, yeni yetişen nesli, çağın getirdiği her türlü imkanlardan faydalandırmak amacıyla yeni yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe ise okulun ilçeye taşınarak eğitim-öğretime başlamasının her kesimde büyük bir heyecan ve mutluluk oluşturduğunu ifade etti.

Boztepe, ilçeye atandığı andan beri ilk gündeminin MYO olduğunu ve bir yıllık çalışma sonucunda mutlu sona ulaştıkları için sevinçli olduklarını kaydetti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan da okulun ilçe merkezinde devam edecek olmasından dolayı Pazarcık'a canlılık katacağını kaydetti.

Okulun akademik ve idari durumuna ilişkin bilgi veren Karaaslan, okuldaki muhasebe, pazarlama, bilgisayar programcılığı, endüstriyel bitkiler yetiştiriciliği, çağrı merkezi hizmetleri ve adalet programlarına öğretim görevlisi atanması durumunda öğrenci alınabileceğini söyledi.

Pazarcık MYO'nun 14 yıldır eğitim öğretim faaliyetini kent merkezinde sürdürdüğünü dile getiren Karaaslan, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin de gelişmekte olan her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yükseköğretime olan talebin her geçen gün arttığını belirtti.

Okulda yeni öğretim görevlisi kadrolarına ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Şahin, okulda "Sektör Odaklı, Nitelikli ve Kaliteli Mesleki Eğitim" hedeflediklerine sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından okulun ve akademik yılın açılışı yapıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Karacasu Pazarcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title