Haberler

Pazar Yeri İçin Seçim Yapıldı

Esenler'de Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde kurulan pazar yeri için halk oylaması yapıldı.

Esenler'de Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde kurulan pazar yeri için halk oylaması yapıldı.

Esenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce pazar yerinin değiştirilmesi, caddenin trafiğe kapatılması ve Çocuk Sokağı yapılması gibi çeşitli projelerin halkın oyuna sunulduğu ilçede, yeni bir düzenleme için yine sandığa gidildi.

Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde perşembe günleri kurulan pazar yerinin, aynı mahalledeki Şehit Ali Karahan Caddesi sonundaki alanda modernize edilen açık pazara taşınıp taşınmaması hususunda yaşanan ikilemin ortadan kalkması için halk oylaması yapıldı.

Perşembe Pazarı'ndan istifade eden mahalle sakinleri, İsmetpaşa Ortaokulu'nda sabah saat 10.00'dan itibaren oy vermeye başladı. Seçim saat 17.00'de sandıkların kapanmasıyla sona erdi.

Sandıkların kapanmasının ardından noter huzurunda yapılan oy sayımında, seçmenlerin yüzde 16,1'i pazarın yeni yerine taşınması için "evet" oyu kullanırken, katılımcıların yüzde 82,2'si pazar yerinin mevcut yerinde kalması için "hayır" oyu kullandı. Oyların yüzde 1,7'lik kısmı ise geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Perşembe Pazarı'nın mevcut yerinde kalmasına karar verildi.

"En doğru kararı halk veriyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, zaman zaman halkın kararına başvurduklarını belirterek, "En doğru kararı halk veriyor. Şimdiye kadar hep böyle oldu. Bu sefer de halkımız karar verecek, biz uygulayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Pazar yerinin kaldırılması yönünde uzun zamandır vatandaşların talebi olduğunu aktaran Göksu, şunları kaydetti:

"Talepler doğrultusunda biz yeni pazar yerimiz ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Burada nihai kararı da halkımızın vermesi gerektiğini düşündük. Bu pazardan etkilenen bütün sokakları içine alan yaklaşık 14 bin kişinin katılacağı bir seçim yaptık. Sonuç itibarıyla yaptığımız uygulamaların vatandaşımızı mutlu etmesi gerekir. Kararı vatandaşlarımız versinler ve verdikleri kararın sonuçları itibarıyla da mutlu olsunlar. Vatandaşımız ne karar verirse uygulamaya o yönde başlamış olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title