Haberler

"Pazar Konserleri" Serisi Başlıyor

Güncelleme:

"Pazar Konserleri" serisi, İsviçre ve Fransa'dan Caz rüzgârları taşıyan iki iddialı konserle başlıyor!

İsviçre'nin yıldızı parlayan genç ve sıcak yeteneği Heidi Happy ve onun öncesinde de müzikseverlerin yakından tanıdığı Fransız müzisyen Smadj, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 25 Kasım Pazar akşamüstü Tamirane'de keyif dolu ve sıcacık birer konser verecekler...

Dünya müziğini caz ile bütünleştirdiği tarzıyla tanınan Smadj'in vereceği konseri takiben, caz, pop ve folk türlerini bir araya getirdiği besteleri, etkileyici sesi ve tutkulu sahnesiyle ün kazanan Heidi Happy, Eylül'de çıkan son albümü "On the Hills"in turnesi çerçevesinde ilk kez İstanbullu hayranlarıyla Tamirane'de buluşacak.

Kentin Pazar akşamüstüne keyif ve zevk katacak ve mini bir festival tadında gerçekleşecek Smadj ve Heidi Happy konserlerinin avantajlı biletleri Biletix'te.

Etkileyici sesiyle Billie Holiday, Nina Simone, Joni Mitchell ve Norah Jones gibi isimlere benzetilen Heidi Happy, 2007 yılında çıkardığı ilk albümü "Back Together" ile kısa bir sürede uluslararası bir tanınırlık yakaladı. İlk albümü "Back Together"dan sonra, "Flowers, Birds and Home" (2008),"Hiding with The Wolves" (2011), "On the Hills" (2012) albümlerini çıkaran Heidi Happy, her çalışmasıyla müzik listelerinde üst sıralarda yer almayı başardı. Eleştirmenlerin nefes kesici, tutku dolu diye niteledikleri "Hiding with The Wolves" İsviçre'de müzik listelerinde ilk onda yer alırken, Almanya ve Amerika'da altmışın üstünde radyo kanalında çalındı. Akılda kalıcı melodilerin, sıra dışı enstrümanların, detaylı aranjmanların ve sımsıcak bir hissin hakim olduğu Eylül'de çıkan yepyeni albümü "On The Hills" ise kısa bir sürede İsviçre müzik listelerinde üst sıralarda yer almayı başardı.

Tunus doğumlu Fransız müzisyen Smadj, yirmi yıldır uluslararası müzik sahnesinde devam ettirdiği çalışmalarıyla, dünya müziğini caz ile bütünleştiren önde gelen isimlerden biri olarak kabul ediliyor. 2002 çıkışlı "DuOuD" albümüyle dünyanın en prestijli müzik ödüllerinden olan "BBC Music Awards"da en iyi ikinci albüm ödülünü alan Smadj, Türkiye dahil, farklı ülkelerden birçok müzisyenle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, dinleyiciye müziğin evrenselliğini anlatıyor. Konserde, Erik Truffaz ve Talvin Singh ile 2009'da kaydettiği, akustik ve melodik albümü olan "Selin"e yer verecek olan Smadj, dinleyicileri dünya etrafında müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Vokal, gitar, "loop"lar ve "glockenspiel"de Heidi Happy, gitar ve vokalde Charlie Zimmerman, klavye, vokal ve perküsyonda Ephrem Lüchinger, kontrbas ve elektrik basta Cladio Strebel, davul ve vokalde Arno Troxler ile sahne alacak Heidi Happy konseri öncesinde; elektrik ud'da Jean-Pierre Smadja'ya, kavalda Erkan Telci ve tablada Gürkan Özkan'ın eşlik edeceği Smadj performansı, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 25 Kasım Pazar akşamüstü dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak...

Kaynak: Bültenler / Güncel

Biletix İsviçre Fransa Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title