Haberler

Pazar fiyatlarına kısıtlama artışı

Güncelleme:

Kocaeli'de 17 günlük tam kapanmaya saatler kala kent genelinde kurulan semt pazarlarında alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar tezgahlar arasında adım atacak yer bırakmadı. Tam kapanma öncesi çıktıkları pazar alışverişinde fiyatların yükseldiği gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan ve bugün başlayıp 17 Mayıs'a kadar sürecek olan tam kapanma öncesinde Türkiye genelinde olduğu gibi, Kocaeli'de de hareketlilik yaşandı. 17 gün sürecek kapanma öncesinde alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar semt pazarlarında ve marketlerde yoğunluk oluşturdu. İzmit ilçesindeki kapalı semt pazarı da hınç hınca doldu. Maskelerin takıldığı pazarda, kalabalık sebebiyle sosyal mesafe kuralına zaman zaman dikkat edilemedi. Kısıtlamaya saatler kala semt pazarına alışverişe çıkan vatandaşlar ise yükselen fiyatları görünce tepki gösterdi. Meyve ve sebzelere 2-3 TL arasında zam geldiğini gören vatandaşlar, tezgah tezgah dolaşarak uygun ürün aradı.

"Şimdiden bayram ikramiyemiz gitti"

Sebze, meyve alışverişi için perşembe pazarını tercih eden Yasemin Başar, "Çok kalabalık, adım atacak yer yok. Pazarları arka arkaya 1 hafta boyunca kursaydılar daha iyi olurdu. O kadar riskli bir ortamda alışveriş yapıyoruz ki. Fiyatlar da fahiş artmış. Marketten alışveriş yapsak daha karlı çıkacağız. O kadar arttırmışlar ki fiyatları, salatalık 8,10 TL'den satılıyor. Emekli olarak zor durumdayız. Şimdiden bayram ikramiyemiz gitti. Fiyatları kontrol etseydiler bayrama daha mutlu girerdik. Kapatılması herkes için iyi. İnsanların sağlığına kavuşması lazım. Kısıtlamalardan memnunuz, hastanelerin yükü azalsın. Doktor annesi olarak, gerçekten bunu istiyorum. Doktorlar zor durumda" dedi.

"Kapanacaksa hepsi kapansın"

Kısıtlama semt pazarlarının kapalı olmaması gerektiğini belirten pazarcı esnafı Hasan Demirkıran ise "Eğer bu 17 gün kısıtlama korona virüsü bitecekse hepimiz istiyoruz. Ama gel gelelim bizim için kötü oldu. 17 günlük kısıtlamada pazarlar kapalı, marketler açık. Kapanacaksa hepsi kapansın. Bizdeki sorun ve sıkıntı bu. Sadece neden pazarlar kapanıyor?" diye konuştu.

Kısıtlama öncesi artan fiyatlara şaşırdılar

Fiyatlar da artış olduğunu da söyleyen Demirkıran, bunun vatandaşın yoğun talebinden kaynaklandığını sözlerine ekledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Türkiye Kocaeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title