Haberler

Pavyonda Hesap Ödemeyen Hakim, Savcılara İnceleme

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Beyoğlu Adliyesi'nde Görev Yapan 3 Savcı, 2 Hakim ve 2 Zabıt Katibi Hakkında İnceleme Başlattı.

Adalet Bakanlığı Ceze İşleri Genel Müdürlüğü, kendilerine yapılan bir ihbar üzerine Beyoğlu Adliyesi'nde görevli 3 savcı, 2 hakim ve 2 zabıt katibi hakkında inceleme başlattı. İhbar mektubunda hakim ve savcıların Beyoğlu'nda bulunan Hisar Pavyonu ve Foli Berjer gece klübüne sık sık gittiği, hesap ödemeden çııktığı ve Rus hayat kadınları ile yakın ilişki içerisinde olduğu iddia edliyordu. İhbar mektubunun ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı, konuyu incelemesi için geçtiğimz haftalarda Beyoğlu Adliyesi'ne müfettiş gönderdi. Adalet Bakanlığı müfettişinin geçtiğimiz hafta içerisnide incelemesini tamamlayıp Ankara'ya döndüğü, raporunu henüz yazmadığı öğrenildi.

İKİ SAVCININ YERİ DEĞİŞTİ

Haklarında inceleme başlatılan savcılardan birinin bir futbol kulübünün disiplin kurulu başkanı olduğu belirtildi. Müfettişlerin haklarında inceleme başlattığı iki savcının görev yerinin kararname ile değiştirildiği öğrenildi. Savcılardan birinin Gaziosmanpaşa'ya, diğerinin Eyüp Adliyesi'ne gönderildiği belirtildi. Savcı hakim ve zabıt katiplerinin ifadelerini alan Adalet Bakanlığı müfettişinin raporunu yazdıktan sonra Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edecekleri öğrenildi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, müfettiş raporunda yer alan bilgilere göre hakim ve savcılar ile ilgili meslekten ihraç, kınama, uayrı, yer değiştirme veya ceza verilmesine yer olmadığına daire görüş bildirerek inceleme dosyasını Hakimle ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunacak.

SAVCI VE HAKİMLER RUS HAYAT KADINLARI İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Aralarında Adalet Komisyonu üyesi bir hakimin de olduğu belirtilen hakim ve savcıların Rus hayat kadınları ile birlikte çekilmiş görüntü cd'lerinin de Adalet Bakanlığı'na ulaştığı öğrenildi. Pavyon sahiplerinin gözaltına alındığını belirten yetkililer, Rasya'dan manken olma hayali ile Türkiye'ye gelen genç kızların vizelerine el konulduktan sonra pavyonlarda çalışmaya zorlandıkları belirtildi. Pavyonlarda yapılacak aramalar için Beyoğlu Adlyesi'nden güvenlik güçlerinin izin aldığını belirten yetkililer, arama kararı verildikten sonra haklarında inceleme başlatılan hakim ve savcıların pavyon sahiplerini arama konusunda uyardığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı müfettişleri, yaptıkları inceleme sırasında hakim ve savcıların pavyon sahipleri ile yakın arkadaşlık kurduklarını da tesbit ettiği kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title