Haberler

Paul Newman, 'ABD'nin En Hayırsever Ünlüsü' Çıktı

ABD’de “Giving Back Fund” olarak adlandırılan yardım fonu kapsamında hazırlanan “en hayırsever ünlüler” listesine bu yıl da pek çok ünlü girdi. Açıklanan listenin başında Paul Newman, Angelina Jolie-Brad Pitt çifti ve ünlü oyuncu Mel Gibson’un yer aldığı belirlendi.

İlk üçten 41 milyon dolar

Vakfın internet sitesinde, 2008’de hayatını kaybeden oyuncu Paul Newman’ın, 9 aylık süre içinde, sağlık, eğitim ve çevrenin korunması alanlarında kullanılmak üzere 21 milyon dolar bağışladığı açıklandı. Listenin ikinci sırasında yer alan Angelina Jolie-Brad Pitt çiftinin yaptığı 13.4 milyon dolarlık yardımın kullanıldığı yerler arasında Etiyopya’da bir sağlık kliniği, kasırgazede New Orleans kentinin yeniden yapılandırılması çalışmaları ve Katolik genç kilise örgütünün de bulunduğu belirtildi. California’daki bir kiliseye yaptığı 6.5 milyon dolarlık yardımla oyuncu Mel Gibson listede üçüncü olurken, talk şovcu Oprah Winfrey de eğitim alanında kullanılmak üzere yaptığı 2.4 milyon dolarlık bağışla bir önceki yıl birinci olduğu listeye yeniden girmeyi başardı.

Listede yer alan sporculara bakıldığında ise eski otomobil yarışçısı Richard Childress’in bir sağlık merkezi için 5 milyon, boksör Oscar De La Hoya’nın bir hastane ve okul için 3.5 milyon dolar bağışladığı bildirildi Barbara Streisand’ın sağlık ve eğitim programları için 1.7, aktör Leonardo DiCaprio’nun toplum destekli çalışmalar için 1.5, milyon dolar bağış yaptığı kaydedildi.

‘En hayırsever ünlüler’de ilk 5

Paul Newman: 21 milyon dolar

Brad Pitt-Angelina Jolie: 13.4 milyon dolar

Mel Gibson: 6.5 milyon dolar

Richard Childress: 5 milyon dolar

Oscar De La Hoya:  3.5 milyon dolar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title