Haberler

Patronun Hakareti Üzerine İşten Ayrılan Tazminat Alabilecek

Güncelleme:

Yargıtay, çalıştığı iş yeri sahibinin küfürlü hakaretine maruz kalan işçiye tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay, patronunun hakareti nedeniyle işten ayrılan işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.

PATRONUNUN HAKARETİNE MARUZ KALAN İŞÇİ MAHKEMEYE BAŞVURDU

Ankara'da çalıştığı iş yeri sahibinin küfürlü hakaretine maruz kalan işçi, 5. İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı işçi, iş akdinin haksız olarak feshedildiğini, işe girmesinde referans olan şahıs ile davalının arasında sıkıntılar çıkınca kendisine karşı olumsuz tutum ve tavır sergilendiğini öne sürdü.

iŞÇİ, TAZMİNAT VE FAZLA MESAİ ALACAKLARINI TALEP ETTİ

İşverenin kendisini gördüğü her yerde hakaret ve küfrettiğini, fesih günü de işverence hakaret edilerek işten kovulduğunu ileri süren işçi, kıdem ve ihbar tazminatları ile genel tatil, hafta tatili ve fazla mesai alacaklarını talep etti.

DAVALI PATRON, DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Mahkemede savunma yapan davalı patron ise, davacının devamsızlık yaptığını savunarak davanın reddini istedi.

PATRONUN HAKARETİ ÜZERİNE İŞTEN KOVULAN TAZMİNAT ALABİLECEK

Mahkeme, davalının iş sözleşmesini fesihte haklı olduğuna hükmetti. Bunun üzerine davacı işçi kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza atarak, davalı işverenin hakareti üzerine davacının 6 günlük kanuni süre içerisinde iş akdini iş yerine gelmemek şeklinde eylemli olarak feshettiğine hükmetti. Mahkemece kıdem tazminatının kabulü gerekirken reddedilmesinin yasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

şeffaf gerçek:

çalışan işçinin mesaisinden, pazar çalışmasından para kesen, sonrada kurban kesip işçisine kurban eti dagıtan işyerleri var bu ülkede bu nasıl bir çelişki bu nasıl hayır allahım sen biliyorsun cezasını ver bu tip insanlara.

30
0
yanıtYanıtla
Adalet yok:

10 yıl önce açılmış davamız sürüyor hep erteleme şahit dinleme. 10 yıl önce sigorta yapmıyorlar diye SSK şikayet etmenize rağmen ne arayan oldu nede soran. Mahkemeye verdik ama vermez olaydık pişman oldum . Nalet olsun böyle adalete

15
2
yanıtYanıtla
Kılçık:

Hükümet yeni kararlar aldı şimdi. Davayı 2 sene içinde bitiremeyen hakimin siciline eksi not işlenecek. Buda malesef çok geç alınmış karar.

yanıt7
yanıt1
Celalettin gok:

Çoğu işverenler iscisinden çalar çaldığı parayida ZEKAT diye dağıtır ...özellikle kayseride hani hayirseveriz ya ...memleket olarak iş te bu yüzden..

13
2
yanıtYanıtla
fa:

zekat olarak dahıtacaksa neden çalsın ?bunun mantığı ne?

yanıt3
yanıt1
HKE:

nasıl ıspat edecek acaba kufur ettigini onuda diyeydiniz

13
0
yanıtYanıtla
Barışşşşşşş:

Bir ülkede insan değere yoksa işçi değeri nasıl olacak herkes boynu kalından yana ne olacak halimiz

12
0
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

İYİDE NASIL İSBAT EDEBİLECEK

11
1
yanıtYanıtla
ısparta lı atakcı.:

gözünde morluk varsa kaburgalarda catlaklık oluşduysa sol bacak dizden aşağısı şişdiyse birde rapor alırsan isbat bu.

yanıt0
yanıt0
ademm:

yorum yazmak zor adalet er veya geç yerini bulur belki bu dünyada olmayabilir

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title