Haberler

'Patrikhane Tüm Avrupa'yı İlgilendirir'

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, "İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nin Yalnızca Türk-yunan Konusu Olmadığını, Tüm Avrupa'yı ve Uluslararası Toplumu İlgilendirdiğini" Öne Sürdü.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, “İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nin yalnızca Türk-Yunan konusu olmadığını, tüm Avrupa'yı ve uluslararası toplumu ilgilendirdiğini” öne sürdü.

Düzenlediği basın toplantısında, “Fener Rum Patrikhanesi ve  yaşadığı sorunlar” konusuna değinen Kumuçakos,

“Patrikhane konusunun Yunanistan'ı haklı olarak yakından  ilgilendirdiğini” ifade ederek, Dışişleri Bakanı Dora  Bakoyanni'nin dün AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli  Rehn'e bir mektup göndererek, ”Patrikhane'nin çalışmaları ve ekümenikliğinin sorgulanması konularında karşı karşıya kaldığı sıkıntılar” hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Kumuçakos, Bakoyanni'nin önümüzdeki hafta Brüksel'de yapılacak olan AB Dışişleri  Bakanları toplantısında karşıtlarına aynı konu hakkında bilgi vereceğini  sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title