Haberler

Patpat" Motoru ve Bisiklet Parçalarıyla Kendi Araçlarını Yaptı

RECEP BİLEK - Samsun'da bir lise öğrencisi, "patpat" adı verilen tarım aracının motoru ile bisiklet parçalarını kullanarak kendi go-kart aracını ve bisikletini yaptı.

Atakum Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Görüntü ve Ses Sistemleri 12. sınıf öğrencisi Barış Efe Demirel'in (18) bir aylık çalışma sonucu yaptığı araçlar, görenlerin dikkatini çekiyor.

"Patpat" motoru ile bisiklet parçalarını kullanan Demirel, "Bufalo" ismini verdiği go-kart yaptı. Demirel, otomobil lastiği ve demir parçalarından da "Camber" adını koyduğu bisikletini tasarladı.

Barış Efe Demirel, her ikisi de üç tekerlekli araçlardan "Bufalo"yu Kalkanca Mahallesi'ndeki evinin çevresinde, "Camber"ı ise babasının iş yerinin bulunduğu Gülsan Sanayi Sitesi'nde kullanıyor.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, drifte olan merakının araçlarını geliştirmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Çocukluğundan bu yana motor sporlarına merakı bulunduğunu belirten Demirel, "Babam sanayide esnaf olduğu için bu araçları yapma imkanım vardı. Go-kartı çok severim, hafta sonları Batı Park'ta sürerim ama onlarla drift yapmak biraz zor. Bu nedenle bu araçları yapmak istedim. Yaptığım araçlarla motor sporları hayalimi gerçekleştirdim." ifadelerini kullandı.

Araçlarını yapmak için önce projesini çizdiğini dile getiren Demirel, tasarımını sanayideki bir ustayla gerçekleştirdiğini belirtti.

Araçlarının dikkati çektiğini, hatta onları satın almak isteyenlerin bile çıktığını ifade eden Demirel, şunları kaydetti:

"Bufalo'nun lastiklerinin etrafına daha iyi kayması için plastik boru ekledim. Bu aracıma bu ismi bufaloya benzediği için koydum. Canım sıkıldığı zaman Bufalo'yu alıp etrafta geziyorum. Genelde babamın iş yerinde sakladığım Camber'ı da parçalar alınması gerektiğinde, çevreye gitmek için kullanıyorum. Çok dikkati çekiyor. Herkes fotoğrafını çekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title