Haberler

Patlıcan yemekleri: En güzel patlıcan yemeği tarifleri | Birbirinden güzel patlıcan yemekleri (Tarifleri ve malzemeleri) Patlıcanlı yemekler

Güncelleme:

Patlıcanla yapılan yemekler genellikle çok lezzetli oluyor. Patlıcan eğer şifa niyetiyle yenilirse çok faydalı bir sebzedir. Peki patlıcanla yapılan yemekler nelerdir? Fırında patlıcan yemeği nasıl yapılır? Közlenmiş patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır? Kıymalı patlıcan yemeği tarifi ve tüm detaylar haberimizde...

Patlıcan yemekleri pişirme seçeneklerine bakıldığında yemek, patlıcan yemekleri , patlıcan yemekleri tarifleri, patlıcanla yapılan yemekler, patlıcanları yapılan yemekler, patlıcan yemekleri nasıl yapılır, patlıcan yemekleri çeşidi ve patlıcan yemekleri çeşitleri gibi alternatifler öne çıkıyor.

PATLICANLA YAPILAN YEMEKLER NELERDİR?

yapılan yemekler genel olarak fırında, tencerede ve tavada yapılan yemeklerdir. İçine konulan malzemelere göre farklı şekillere dönüşen patlıcan yemekleri çok sayıda yemek tarifi türü sunuyor. Önce çıkan türlere baktığımızda ise patlıcan patates yemekleri, fırında patlıcan yemekleri, patlıcan yemekleri etsiz, közlenmiş patlıcan yemekleri, patlicanli yemek tarifler ve patlıcanlı yemekler gibi türleri görüyoruz.

FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Fırında yemeği tarifi için gerekli malzemeler:

2 adet orta boy kırmızı biber

1/2 yarım tatlı kaşığı acı biber salçası

4 diş sarımsak

2 adet orta boy yeşil biber

3 adet orta boy domates

4 adet orta boy patlıcan

1 adet büyük boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1/2 yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane

Karabiber

2 dal taze kekik

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır:

Fırında patlıcan yemeği yaparken öncelikle patlıcanların uç kısımlarını soyarak başlayın. Alacalı şekilde soyabilirsiniz. Sonra
iri olacak şekilde doğrayın ve suyun içinde bekletin. Böyle acı tadı gidecektir.
Sarımsakları ve domatesleri iri iri doğrayın. Ortadan iyiye ayırıp çekirdekli kısımları ayırın. Yeşil ve kırmızı biberleri de yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı da piyazlık olacak biçimde doğrayın.
Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu süzün. Kağıt havlu ile patlıcanda kalan suyu alın. Doğrayıp hazırladığınız sebzeleri taze çekilmiş tane karabiber, zeytinyağı, ayıklanmış kekik yaprakları ve tuzla harmanlayın. Sebzeleri ısıya dayanıklı fırın kabına alın ve üzerine acı biber salçasını sürün.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin sonra da isteğinize göre garnitürle fırında
yemeğini servis edin.Afiyet olsun.

Patlıcan yemekleri En güzel patlıcan yemeği tarifleriPatlıcan yemeği

PATLICANLI YEMEK TARİFLERİNİ NERELERDE KULLANABİLİRSİNİZ?

KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

Patlıcanlı yemek tariflerini misafirlerinizi ağırlarken veya aile bireylerinize öğün hazırlarken kullanabilirsiniz. Patlıcan patates yemekleri, fırında patlıcan yemekleri ve patlıcan yemekleri etsiz gibi seçeneklerle farklı ve özel patlıca yemekleri pişirebilirsiniz.

Malzemeler;

2 adet patlıcan

250 gram kıyma

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker

2 çay kaşığı tuz

1 adet soğan

2 diş sarımsak

3 adet domates

3 adet sivri biber

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 demet maydanoz

Yapılışı;

Kabukları soyulan patlıcanlar tuzlu suda yarım saat bekletilir. Tencere zeytinyağı ile kıymalar kavrulur. Kavrulan kıymalara soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domates ve biberler eklenir. Salça, su ve zeytinyağı karışımı eklendikten sonra baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Servis ederken üzerine maydanoz ekleyebilirsiniz.

KÖZLEME PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Közleme yemeği pişirmek istiyorsanız közleme patlıcan salatası tarifini deneyebilirsiniz. Menülerinize zenginlik kazandıracak olan bu tarifle leziz sofralar hazırlayabilirsiniz.

Közlenmiş patlıcan salatası tarifi için gerekli malzemeler:

3-4 tane orta boy közlenmiş patlıcan, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2-4 diş sarımsak, tuz, 2 adet domates, 4-5 adet közlenmiş biber(yeşil, kırmızı karışık kullanabilirsiniz)

Közlenmiş patlıcan salatası tarifi yapılışı:

Közlenmiş

salatası yapmak için ilk olarak biberleri ve patlıcanları ateşte közleyin. Patlıcanları ve biberleri mümkünse közde közleyin. Mümkün değilse ocakta ya da fırında közleyin. Kölenmiş sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın.

Domatesleri küp küp, soğanları ise piyazlık olacak şekilde doğrayın. En son da sarımsakları ezerek tüm malzemeyi derin bir kaba alın. Tuzu ve yağı ilave edip salatayı iyice harmanlayın. Közlenmiş patlıcan salatanız artık hazır. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan yemekleri En güzel patlıcan yemeği tarifleriPatlıcan yemeği

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Özel bir sofra hazırlayacaksanız ve menüde başrol olacak yemeği arıyorsanız zeytinyağlı yemeğini tercih edebilirsiniz. Enfes görünümü ve leziz tadı ile misafirlerinize ve aile bireylerinize özel bir sunum yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı yemeği tarifi için gerekli malzemeler:

4-5 adet patlıcan, 1 adet kuru soğan, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, 2 adet rendelenmiş domates

Zeytinyağlı patlıcan yemeği yapımı tarifi yapılışı:

Zeytinyağlı patlıcan yemeği yapımına patlıcanları alacalı şekilde soyarak başlayın Daha sonra patlıcanları uzunlamasına 4'e bölün ve küp küp dilimleyin. Daha sonra patlıcan dilimlerini suda 20 dakika bekletin. Böylece patlıcanın acı tadı gidecektir. Ardından soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Kırmızı biber ve yeşil biberin içlerini boşaltıp hazır hale getirin.

Bu aşamalardan sonra pişirme aşamasına geçin. Tencereye zeytinyağını alın ve üzerine soğanları ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşince biberleri ekleyin. Birkaç dakika tenceredeki malzemeleri kavurup suyunu süzüp yıkanan patlıcanları ilave edin. Son olarak tencereye domates sosunu da ekleyip kendi suyunda pişmesini sağlayın. Patlıcanlar yumuşayıp pişince ocağı kapatın ve dinlenmeye alın.

Patlıcan yemekleri En güzel patlıcan yemeği tarifleriPatlıcan yemeği

ÇOCUKLARA PATLICAN NASIL SEVDİRİLİR?

Çocuklar genellikle türü yemekleri sevmez. Ancak patlıcandan yemek, patlıcan yemekleri tarifi, patlıcan yemekleri çeşidi ve patlıcan yemekleri gibi farklı alternatifleri değerlendirerek çocuklara patlıcanı sevdirebilirsiniz.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

SAYANORAA:

Musakka yemeğine bayılıyorum çok lezzetli. .

0
0
yanıtYanıtla
ZIRT:

Son cümle saçma salak olmuş

0
0
yanıtYanıtla
Eda:

her birini deneyeceğim güzel tariflere benziyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Melis:

fırında patlıcanı denemenizi tavsiye ederim harika oldu

0
0
yanıtYanıtla
çokkk lezizlerr:

çok leziz tarifler. hemen deniyorummmm

0
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

Patlıcanı şifa niyetine yerseniz şifa verir sanırım böyle bir hadis vardı

0
0
yanıtYanıtla
GÜRKAN:

Közde patlıcan en sevdiğim çok lezzetli oluyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Serkan:

patlıcanlı patates kızartması çok iyi oluyor tavsiye ederim.

0
0
yanıtYanıtla
CİHAT:

Patlıcana bayılırım özellikle kızartması çok lezzziz oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
KIYMALI PATLICAN:

En sevdiğim yemeklerden birisi karnıyarık. Kıymalı gene öff ne güzel giderdi şimdi :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title