Haberler

Patlayan İçme Suyu Hattı, Koyun Sürüsünün Bulunduğu Ağılı Sular Altında Bıraktı

Patlayan içme suyu hattı, koyun sürüsünün bulunduğu ağılı sular altında bıraktı

Koyunlarını son anda kurtaran ağıl sahibinin eşyaları kullanılamaz hal geldi

ANTALYA - Manavgat ırmağından Manavgat ve Side'ye içmesuyu taşıyan Sarılar Mahallesindeki ormanlık alanda bulunan ana hattın patlaması nedeniyle Sarılar Mahallesi Çayyazı Kümeevleri mevkiinde bulunan koyun ağılı sular altında kaldı. Bir anda önüne toprak ve ağaçları katarak büyük bir gürültüyle tepeden aşağıya akan sel suları ağılda bulunan koyun ve keçilerin sular altında kalmasına neden olurken, sürü sahipleri hayvanlarının güçlükle ağıldan çıkararak olası bir faciayı önlemiş oldu.

Hattın kapatılmaması nedeniyle 1 saati aşkın bir süre su akmaya devam ederken, sürü sahibinin ailesiyle birlikte kaldığı bölmedeki eşyalar tamamen sular altında kaldı. Bazı eşyaların sel sularına kapılarak çevreye dağıldığı gözlendi. Yaklaşık 1 saat sonra suyun şiddeti azalırken sürü sahiplerinin ağıl ve evlerindeki zararı görmek amacıyla içeri girmesinin ardından sular yeniden yükselince eşyalar yeniden sular altında kaldı.

Koyunların sahibi Muammer Sarıdemir, " Yılların emeği gözümüzün önünde eriyip gitti. Tüm eşyalarımız sular ve çamur altında kaldı. Hayvanlarımızın ve kendi yiyeceklerimiz tamamen yok oldu. Yetkililerin buraya gelmesi için birimizin ölmesi mi gerekiyor" dedi.

Suların tamamen kesilmesinin ardından tüm eşyaların çamur altında kaldığı, ağıldan çıkarılamayan koyun ve kuzuların ise sel sularından etkilendiği ve korktukları gözlendi. Diğer taraftan, sürü sahibinin küçük oğluna ait küçük bir köpek sel sularından sahibi tarafından alınarak güvenli ve yere götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Manavgat Sarılar Side Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title