Haberler

Patlamada 18 Yaralı Var

Balıkesir'in Dursunbey İlçesindeki Maden Ocağında, Grizu Patlaması Sonucu 17 İşçinin Hayatını Kaybettiği Kazada, 6'sı Ağır 18 Kişinin de Yaralandığı Bildirildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında, grizu patlaması sonucu 17 işçinin hayatını kaybettiği kazada, 6'sı ağır 18 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Odaköy'deki grizu patlamasında yaralanan 18 işçi, Dursunbey Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir'deki hastanelere sevk edildi.

Durumu ağır olan 6 yaralı, daha sonra İzmir ve Bursa'daki hastanelere gönderildi.

46 işçinin çalıştığı vardiyada, aralarında Engin Tanrıkulu ve maden mühendisi Özgür Seçkin'in de bulunduğu 17 işçinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Bu arada, işçilerin, Karaoğlan, Yaylaçayır, Odaköy, Mıcırlar, Süleler ve Kavacık köylerindeki yakınları da maden bölgesine gelerek, işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.

-AYNI OCAKTA 2006'DA DA 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ-

Bu arada aynı madende 2006 yılında 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı.

Şen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.Ş'ye (Şentaş Madencilik) ait Odaköy'deki kömür ocağında, 1 Haziran 2006'da grizu patlaması yaşanmıştı.

Meydana gelen patlamada, 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı.

Olaydan bir gün sonra Manisa'nın Soma ilçesindeki Ege Linyit İşletmesi'nden gelen 5 kişilik bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonucunda, maden ocağında havalandırmanın yeterli olmadığı ve patlamaya antigrizu özelliği taşımayan elektrik kablolarının neden olduğu bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title